BAŠ SU UPORNI

Sad je već postalo masovno: Čak devetero Slovenaca preko vikenda POKUŠALO UĆI U HRVATSKU S KRIVOTVORENIM PCR TESTOM

| Autor: Glas Istre
Granični prijelaz Kaštel (Snimio Milivoj Mijošek)

Granični prijelaz Kaštel (Snimio Milivoj Mijošek)


Bujska je policija tijekom ovog vikenda otkrila devet krivotvorenih nalaza PCR testova. Naime, policijski službenici su tijekom obavljanja granične kontrole utvrdili kako je devet slovenskih državljana koristilo krivotvorene nalaze testove ne bi li ušli u Hrvatsku bez određivanja mjera samoizolacije.

U petak, 14. svibnja oko 12.15 sati, na granični prijelaz Kaštel pristupio je Audi, njemačke registarske oznake te je 43-godišnji slovenski državljanin predočio policijskim službenicima pozitivni nalaz PCR testa, za koji je utvrđeno kako je krivotvoren. Istog dana oko 16.10 sati na granični prijelaz pristigli su 52-godišnji slovenski državljanin i 37-godišnja slovenska državljanka u Mercedesu, slovenske registarske oznake. Oni su policijski službenicima također predočili krivotvorene nalaze PCR testova, no njihovi su bili negativni.

U nedjelju, 16. svibnja, policijski službenici nastavili su s uspješnim otkrivanjem krivotvorenih nalaza testova pa su tako oko 8.40 sati kontrolirali Audi, slovenske registarske oznake, u kojem su se nalazila dva slovenska državljana u dobi od 27 i 29-godina. Oni su također predočili pozitivne rezultate PCR testiranja, no obavljenim provjerama utvrđeno je kako je pod tim evidencijskim brojem testirana treća osoba.

Već oko 11.30 sati policijski službenici detektirali su još dva krivotvorena nalaza, i to kod 54-godišnjeg slovenskog državljanina i 48-godišnje slovenske državljanke, koji su pristigli na granični prijelaz u Land Roveru, slovenske registarske oznake te su policijskim službenicima predočili negativne nalaze PCR testova, za koje je utvrđeno kako ih je izradio sam 54-godišnjak.

Posljednji slučaj evidentiran je oko 14.40 sati, kada je na granični prijelaz pristigao Mercedes, slovenske registarske oznake, u kojem su se nalazili 60-godišnji slovenski državljanin i 39-godišnja slovenska državljanka. Oni su policijskim službenicima predočili pozitivne nalaze PCR testova, no obavljenim provjerama utvrđeno je kako su na njima prepravili datume testiranja.

Budući da je utvrđena sumnja dasu slovenski državljani počinili kazneno djelo krivotvorenje isprave, daljnje postupanje prema njima preuzeli su djelatnici slovenske policije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of