SADA JE PRAVOMOĆNO

Pulski rukometaš i trener robijat će zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnjakinje i mladića. Dobio je godinu i pol BEZUVJETNOG ZATVORA

| Autor: Marcello ROSANDA
Rebecca Tančica/Velimir Tomašev (Arhiva GI)

Rebecca Tančica/Velimir Tomašev (Arhiva GI)


Nakon gotovo četiri godine sudovanja, drugostupanjskom presudom na Županijskom sudu u Splitu, Velimiru Tomaševu potvrđena je presuda Općinskog suda u Pazinu od 20. siječnja ove godine * Zbog premlaćivanja djevojke dobio je godinu dana zatvora, a za premlaćivanje muškarca sedam mjeseci pa mu je sudac odredio jedinstvenu kaznu od godine i šest mjeseci

Pulski rukometaš Velimir Tomašev (37) pravomoćno je osuđen na Županijskom sudu u Splitu na bezuvjetnih godinu i pol zatvora zbog dva kaznena djela protiv života i tijela. Nakon gotovo četiri godine sudovanja, pravdu su konačno dočekali oštećenici Rebecca Tančica (22) i Arnes Pervić (24).

Naime, radi se o slučaju iz ožujka 2016. godine kada je Tomašev u Puli fizički napao i teško ozlijedio tada 18-godišnju Rebeccu Tančicu i tada 20-godišnjeg Arnesa Pervića. Zbog premlaćivanja djevojke dobio je godinu dana zatvora, a za premlaćivanje muškarca sedam mjeseci pa mu je sudac odredio jedinstvenu kaznu od godine i šest mjeseci. Tomaševu je tom presudom također naloženo da u cijelosti podmiri trošak kaznenog postupka. Splitski sud je odbacio žalbe branitelja i tužiteljstva, te potvrdio prvostupanjsku presudu.

No, podsjetimo se stravične priče koje se još uvijek sjeća većina Puljana. 20. ožujka 2016. godine oko 1.50 sati u Puli Velimir Tomašev je, u Parku žrtava fašizma, u cilju da ju teško tjelesno ozlijedi, Rebeccu Tančica rukom snažno udario u predjelu lica uslijed čega je ona pala na tlo. Nastavio ju je tući nanijevši joj ozljede u vidu krvnog podljeva lijeve polovine lica, oguljotine jagodične regije - lijevo, oguljotine i otok donje usnice. Zadobila je i krvni podljev hrpta nosa i više fragmentarnih prijeloma nosnih kostiju s pomakom koštanih ulomaka.

Odmah nakon u Ravenskoj ulici je Arnesa Pervića višestruko udarao šakama i nogama u predjelu glave i tijela, uslijed kojih je Pervić zadobio ozljede krvnog podljeva i oguljotine čela, razderotine zatiljnog dijela glave i krvni podljev vjeđe lijevog oka.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater