IZA REŠETAKA

PULJANIN IZBO NOŽEM ŽIVOTNOG PARTNERA PA GA NEMOĆNOG ZATOČIO U STANU: Priznao je krivicu, evo kolika kazna mu je dosuđena

| Autor: Marica KOŠTA
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Zahvaljujući priznanju krivnje, kratko je trajalo suđenje 30-godišnjem Puljaninu za pokušaj teškog ubojstva i zatočenje životnog partnera lanjskog srpnja te ga je vijeće kojim je predsjedala sutkinja Županijskog suda u Puli Vera Glasnović Gjoni osudilo na tri i pol godine zatvora.

Puljanin, čije se nedjelo otkrilo nakon što je njegov partner krvav ušao u poslovnicu jedne banke u Marulićevoj ulici i tražio pomoć, priznao je da je lanjskog srpnja oko 5 ujutro, iskoristio bespomoćnost partnera koji je spavao na ležaju u njihovom podstanarskom stanu, pa uzeo kuhinjski nož i zario mu ga u leđa i vrat.

- Točno je da sam 8. srpnja 2020. od jutarnjih sati do podneva u podstanarskom stanu u kojem sam od svibnja živio sa životnim partnerom dok je on spavao uzeo kuhinjski nož i zadao mu dva uboda u leđa i vrat… On se tada probudio pa krenuo prema izlaznim vratima, a ja sam ga spriječio i ubadao ga s prednje strane prsa i vrata, a on se branio i tako sam ga ozlijedio. On je bio onemoćao i malaksao i negdje oko 13 sati molio me za pomoć, tražio je vodu i da pozovem hitnu, ali ja sam se uplašio i nisam htio zvati hitnu, plašio sam se da će me prijaviti pa sam zaključao vrata stana i sakrio ključ. Nisam mu dao vodu. On je ležao krvav i sjedio do prozora kako bi došao do zraka. Boljelo ga je, podizao se, a nije mogao popiti vodu. Onda smo se dogovorili da me ne prijavi policiji pa sam mu dao piti, istuširao ga i obukao. Popodne sam otključao vrata stana, zajedno smo izašli, on ušao u poslovnicu banke, a ja sam pobjegao, priznao je 30-godišnji Puljanin koji je prije ovog zločina nekoliko godina bio u životnoj zajednici s vršnjakom.

Što je konkretno bio motiv, tijekom suđenja nije utvrđivano budući da okrivljeni nije negirao zločin. No, nagađa se da je svemu prethodila svađa partnera.

Na glavnoj raspravi kao svjedok je saslušan i životni partner 30-godišnjaka koji je, između ostalog, kazao da ne može odrediti da li oprašta partneru što je učinio ili je ljut na njega, ali smatra da bi on ponajprije trebao sebi oprostiti.

- Ako bih se pitao, onda navodim da ja želim prekinuti ovu partnersku zajednicu, kazao je 30-godišnjak kojem je partner zadao niz ubodno-reznih rana po prsima, ramenima, vratu, licu, leđima i rukama, odnosno teške tjelesne ozljede.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater