PU ISTARSKA

PULA: U VIŠKOJ ULICI PORED KANTE ZA SMEĆE PRONAĐENA RUČNA BOMBA

| Autor: Glas Istre
PU ISTARSKA

PU ISTARSKA


Pulska je policija 13. svibnja oko 10 sati zaprimila dojavu da je kod kanti za smeće u Viškoj ulici pronađena kutija u kojoj se nalazi predmet nalik na bombu. Na mjesto događaja odmah je upućen djelatnik Protueksplozijskog odjela koji je utvrdio kako se radi ručnoj bombi M-52 te ju je izuzeo radi uništenja.

Policijska uprava istarska ponovno upozorava građane koji nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva da ih ne ostavljaju na javnim površinama, a pogotovo ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima, odnosno na mjestima koja su dostupna ostalim građanima. Ta eksplozivna sredstva moguće je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije ''Manje oružja, manje tragedija'', a za što je  dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Građani takva sredstva mogu predati anonimno, što znači da policijski službenici neće tražiti njihove osobne podatke niti će ih pitati odakle im ta sredstva.

Također podsjećamo građane koji pronađu takva sredstva da budu oprezni i da ih ne diraju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter