IDE NA ODSLUŽENJE

PRESUDA: Puljanin K. K. (36) osuđen zbog niza kaznenih djela koje je počinio prošle godine, prijeteći pištoljem

| Autor: Marina VUKŠIĆ
Prva trgovina koju su opljačkali bila je ova u Akvilejskom prilazu početkom veljače prošle godine (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Prva trgovina koju su opljačkali bila je ova u Akvilejskom prilazu početkom veljače prošle godine (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Puljanin K. K. (36) na Županijskom sudu u Puli pravomoćno je osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora jer je lani tijekom veljače i ožujka počinio pet kaznenih djela protiv imovine, i to četiri razbojništva i jedan pokušaj pljačke.

Nakon što je uhićen lani početkom kolovoza, u pritvoru je bio do 21. ožujka, a 5. srpnja mora se javiti na odsluženje kazne.

Ukoliko se 5. srpnja ne pojavi u Centru za dijagnostiku u Zagrebu da mu odrede u kojem će zatvoru ili kaznionici odslužiti ostatak kazne, sudac izvršenja izdat će nalog za njegovo sprovođenje.

Policija je netom nakon uhićenja K. K.-a izvijestila da je razbojništva počinio u tandemu s 22-godišnjakinjom. Sumnjiči ih se da su lani 8. veljače u večernjim satima u Ulici Akvilejski prilaz u Puli uz prijetnju pištoljem otuđili od 46-godišnje djelatnice novac, nakon čega su se udaljili s nekoliko tisuća kuna. Potom su prošle godine 10. veljače navečer u trgovini u Monvidalskoj ulici uz prijetnju pištoljem otuđili od 50-godišnje djelatnice nekoliko tisuća kuna.

Također, sumnjiči ih se da su lani 5. ožujka u trgovini u Kraškoj ulici u Puli uz prijetnju pištoljem otuđili od 20-godišnje djelatnice nekoliko tisuća kuna. Nakon tri dana su u Valturskoj ulici uz prijetnju pištoljem pokušali otuđiti novac od 43-godišnje djelatnice kioska, u čemu nisu uspjeli te su se udaljili. Posljednje kazneno djelo počinili su prošle godine 13. ožujka u trgovini u Scalierovoj ulici u Puli kada su od 23-godišnje djelatnice uz prijetnju pištoljem otuđili nekoliko tisuća kuna.

U sklopu policijskog kriminalističkog istraživanja, a na temelju naloga nadležnog suda, policija je lani u kolovozu obavila pretragu stana u kojem osumnjičeni borave. Tamo je pronađen dio predmeta koje su koristili prilikom počinjenja kaznenih djela.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini