NEPRAVOMOĆNO

OSUĐEN PLJAČKAŠ KASINA U ROVINJU: Saznajemo koliko će morati provesti u zatvoru

Marko Ćosić iz Rovinja koji se u automat klubu Cesar u domogao 150.000 kuna nepravomoćno je osuđen na dvije godine i šest mjeseci zatvora, a zbog neovlaštene kupnje i držanja 1,9 kg rezanog duhana na dodatna tri mjeseca * Godinu i šest mjeseci neće morati odslužiti u zatvoru ukoliko u roku od pet godina ne počini novo kazneno djelo i ukoliko trgovačkom društvu koje je vlasnik automat kluba u roku od tri godine, a nakon što izdrži zatvorsku kaznu, uplati 34.500 kuna

| Autor: Marica KOŠTA
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Zbog lanjskog razbojništva u automat klubu Cesar u Ulici Giordana Paliage u Rovinju kojim se domogao 150.000 kuna, 37-godišnji Marko Ćosić iz Rovinja nepravomoćno je osuđen na dvije godine i šest mjeseci zatvora, a zbog neovlaštene kupnje i držanja 1,9 kg rezanog duhana na dodatna tri mjeseca. U konačnicu mu je izrečena jedinstvena osuda na dvije godine i osam mjeseci zatvora na koju je primijenjena djelomična uvjetna osuda, budući da je presudu sutkinja Županijskog suda u Puli Vera Glasnović Gjoni donijela temeljem sporazuma pulskog Županijskog državnog odvjetništva s okrivljenikom.

Nađeno i vraćeno 115.500 kuna

Tako će Ćosić u zatvoru morati provesti jednu godinu i dva mjeseca, dok ostatak od godinu i šest mjeseci neće morati biti u zatvoru ukoliko u roku od pet godina ne počini novo kazneno djelo i ukoliko trgovačkom društvu Brut iz Poreča, koje je vlasnik automat kluba Cesar, u roku od tri godine, a nakon što izdrži zatvorsku kaznu, uplati 34.500 kuna. Naime, od 150.000 opljačkanih kuna nakon nađeno je i TD-u Brut vraćeno 115.500 kuna.

U izrečenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i osam mjeseci Marku Ćosiću se uračunava i vrijeme koje je proveo u istražnom zatvoru, od uhićenja 12. studenog 2021. Osim kazne, sud je 37-godišnjaku izrekao i sigurnosnu mjeru obaveznog liječenja od ovisnosti o drogama, budući da je psihijatrijskim vještačenjem utvrđeno da je ovisnik o drogama i kockanju, te da je ta ovisnost bila odlučujuća prilikom počinjenja kaznenih djela.

"Pare, daj pare"

Marko Ćosić je razbojništvo u Casinu automat cluba Cesar 9. studenog 2021. oko 10.30 sati počinio tako što je s ušao u kasino s kapuljačom na glavi i maskom na licu te, držeći u ruci nož, prišao s leđa djelatnici T. P. koja je bila u prostoru šanka. Lijevom ju je rukom uhvatio za rever prsluka i košulja te joj je, čvrsto je držeći i stavivši joj nož blizu vrata, više puta rekao: "Pare, daj pare" i "Idemo na mjesto gdje je isplata". Držeći i dalje nož u ruci, djelatnicu je gurao prema prostoriji u kojoj se nalazi sef, a dolaskom do protuprovalnih vrata T. P. ih je, bojeći se za svoj život, otključala. Po ulasku u prostoriju sa sefom Ćosić je i dalje držao nož uperen prema djelatnici i naredio joj da otvori sef pa je ona utipkala šifru, a Ćosić posegnuo za nekoliko buntova novčanica, ukupno 150.000 kuna i pobjegao.

Dan kasnije, 10. studenog u kući u kojoj živi u Rovinju u Ćosićevom je posjedu pronađeno 1.990 grama rezanog duhana u nekoliko vrećica pa je optužen i osuđen za neovlaštenu kupnju robe čiji je promet zabranjen ili ograničen. Duhan je, pokazalo se kasnije, kupio za 260 kuna od nepoznate osobe.

Što se tiče troškova kaznenog postupka, sud je Ćosića u cijelosti oslobodio njihova plaćanja, budući da je bez imovine i primanja te bi njihovo podmirenje ugrozilo njegovu egzistenciju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater