SLUČAJ OLD CITY

Poznata pulska odvjetnica, koja je branila jednog od napadača na starca ispred Old Cityja: "SUD SE USPIO DISTANCIRATI OD MEDIJSKOG LINČA"

| Autor: Mateo SARDELIN
Odvjetnici Marija Budimir, Josip Pulić i Matija Miloš

Odvjetnici Marija Budimir, Josip Pulić i Matija Miloš


Na objavi presude nije bio branitelj prvookrivljenog Bitunjca, već branitelji drugookrivljenog Bjekića Marija Budimir i Josip Pulić te odvjetnici Matija Miloš i Rafael Krešić koji su branili maloljetnika.

- Ovaj predmet je osobit po medijskom linču okrivljenika prije nego li je kazneni postupak i započeo. Odluka suda, iako nepravomoćna, pokazatelj je da je sud u stanju distancirati se od medijskih pritisaka povezanih s kaznama koje bi trebalo izreći optuženicima. Slijedi žalbeni postupak i vjerujem da će sudovi suditi samo na temelju podataka iz predmeta, a ne na temelju očekivanja i vrijednosnih sudova o mom branjeniku iznesenih u medijskim napisima. Radi se o mladom čovjeku, studentu, iz skladne obitelji, do sada neosuđivanom i nekažnjavanom, te su vrijednosni sudovi u medijima izneseni temeljeni na jednom ekscesu i nisu opravdani, kazala je Marija Budimir.

- Kao branitelj maloljetnog počinitelja zadovoljan sam presudom. Moj branjenik je u cijelosti priznao počinjenje kaznenog djela i ono što moram dodati je da je veliki utjecaj na ovaj kazneni postupak u velikoj mjeri odigrao pritisak medija, jer smo svjedoci da puno teža kaznena djela u drugim postupcima nisu završavala s ovako velikim i rigoroznim kaznenim sankcijama za osobe koje nisu nikada osuđivane, niti su imale nikakav eksces u životu, kazao je Matija Miloš. 

Reakciju pretučenog umirovljenika možete pročitati na ovom linku:

https://www.glasistre.hr/crna-kronika/pretuceni-umirovljenik-evelino-vale-ogorcen-kaznama-za-trojicu-koja-su-ga-pretukla-evo-koliko-bi-im-on-dao-599324

Detalje o presudi i kaznama na ovom linku:

https://www.glasistre.hr/crna-kronika/poznate-kazne-muckim-napadacima-na-starca-ispred-old-city-bara-u-centru-pule-nevjerojatno-su-male-jedan-od-njih-dobio-samo-pojacanu-brigu-i-nadzor-599299

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater