OPREZ U SEZONI GRIJANJA

POŽAR STANA U VODNJANU. Vatru izazvala iskra iz peći na drva

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


 

U požaru stana koji je izbio jučer oko 5.50 sati u Kapucinskoj ulici u Vodnjanu nitko nije ozlijeđen, ali je nastala materijalna šteta.

Požar su ugasili pulski vatrogasci oko 6.40 sati, a obavljenim očevidom u suradnji s inspektorom zaštite od požara, oružja i eksploziva utvrđeno je da je uzrok požara iskra koja je iz peći na drva zahvatila kauč te je došlo do zacrnjenja, oštećenja zidova i stropova te razbijanja stakla u kuhinji i u drugim prostorijama. U požaru je 60-godišnjem vlasniku nastala materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Dolaskom hladnijih dana i nižih temperatura započela je sezona grijanja stambenih, poslovnih i gospodarskih prostora, što povećava opasnost od požara, eksplozija i trovanja ugljičnim monoksidom (CO).

Kako bi se izbjegli takvi tragični događaji, plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) potrebno je obavezno servisirati, i to od strane ovlaštenih stručnih servisera jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Što se tiče dimnjaka, redoviti pregled potrebno je obaviti barem jednom godišnje, također od strane ovlaštene i stručne osobe, dok se izvanredni pregled dimnjaka treba provoditi prilikom svake promjene uređaja za loženje ili svake promjene goriva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of