KONTROVERZNI VLASNIK VIŠE LOKALA OKO TARA

POREČKI POLICAJCI U VABRIGI UHITILI UGOSTITELJA: Psovao policajca pa završio u lisicama: ‘Pi*ko jedna, skrivaš se iza značke! Dođi vamo ako smiješ‘

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (MUP)

Ilustracija (MUP)


Porečki su policajci još u srijedu 27. srpnja zbog prijetnji njihovu kolegi uhitili u Vabrigi Gorana Obradovića Pištu (60), suvlasnika nekad poznatog narodnjačkog lokala Ludnica u zagrebačkoj Ilici te još nekoliko lokala u Istri, objavio je Jutarnji list.

Glasnogovornica PU Istarske Suzana Sokač potvrdila nam je tu informaciju, ali nije nevla ime osobe sukladno zakonskim odredbama o tajnosti i zaštiti osobnih podataka.

"Možemo potvrditi da su policijski službenici Policijske postaje Poreč 27.srpnja postupali zajedno s djelatnicima Državnog inspektorata u ugostiteljskom objektu u Vabrigi. Tom prilikom je 60-godišnji hrvatski državljanin oko 19.15 sati vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, a kako se nije prestao protupravno ponašati ni nakon izdanih upozorenja i zapovijedi, uhićen je. Muškarac je nastavio vrijeđati policijske službenike i tijekom privođenja u policijsku postaju.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, policija je protiv njega podnijela optužni prijedlog, a nadležni sud odredio mu je kaznu zatvora od sedam dana," stoji u priopćenju.

Kako piše Dušan Miljuš u Jutarnjem listu, policija je 27. srpnja u suradnji s Državnim inspektoratom provodila inspekcijski nadzor u ugostiteljskom objektu Western City na Lanterni. U jednom trenutku, malo poslije 19 sati, nepozvan im je pristupio, predstavljajući se kao vlasnik, Goran Obradović.

Policajci nisu postupali prema njemu, nego prema Goranu J. (40) te su Obradovića zamolili da pričeka u objektu. Dok se udaljavao od policajca, Obradović mu je rekao: "Skini tu značku, šta ti je koji k...., šta se skrivaš iza značke", a potom i: "P... jedna, skrivaš se iza značke, p.... jedna, dođi vamo ako smiješ" i još nešto.

Policajac je Obradovića upozorio da prestane s vrijeđanjem i omalovažavanjem, ali on se na to oglušio i nastavio s verbalnim vrijeđanjem policajca govoreći mu: "Ma, p.... jedna, skini tu značku da ti pokažem p....". Nakon toga je u 19.15 sati uhićen uz uporabu sredstava prisile tako što su mu na ruke preventivno stavljene lisice.

No, to nije bio kraj njegovih verbalnih ispada prema policajcu koji su se nastavili i u službenom vozilu u kojem mu je govorio: "Šupak si koji se skriva iza značke. Ako si faca, skini značku, to se tako neće završiti, šupak nesposobni, sramota policije" i slično.

Dolaskom u policijsku postaju smirio se nakon što su ga smjestili u prostoriju za uhićene. Policija je protiv Obradovića podnijela optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira.

Goran Obradović Pišta na svom se Instagram profilu svojedobno pohvalio da na području Tar-Vabrige ima nekoliko lokala koji su dizajnirani u piratskom ili kaubojskom stilu. Dva restorana, Western City i Captain Morgan, nalaze se na putu prema Lanterni gdje tijekom ljeta boravi desetak tisuća gostiju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini