NAJNOVIJEPROTEKLOG VIKENDA U ISTRI

Policija uhitila devet muškaraca osumnjičenih za provale: DVOJICA UMAŽANA POČINILA 12 TEŠKIH KRAĐA OD PULE DO BUZETA

| Autor: Marica KOŠTA
Ilustracija (Arhiva)

Muškarci u dobi od 37 i 41 godinu, obojica iz Umaga, osumnjičeni su da su od 6. veljače do 24. ožujka provaljivali na području Pule, Peroja, Rovinja, Kanfanara, Buzeta, Raše, Funtane, Nove Vasi i Poreča te da su se počinjenjem tih kaznenih djela okoristili za više desetaka tisuća kuna

Proteklog je vikenda policija u Istri uhitila devet muškaraca zbog sumnje da su provaljivali i krali na našem području te su nad njima u tijeku kriminalistička istraživanja. Dvojica su uhićena na području Poreča zbog sumnje da su provalili u obiteljsku kuću, dok su na području Pule i okolice petorica muškaraca uhićena zbog sumnje da su počinili teške krađe, a dvojica muškaraca sumnjiče se da su počinili razbojništvo.

Dvojicu Umažana u dobi od 37 i 41 godinu sumnjiči se da su od 6. veljače do 24. ožujka provaljivali na području Pule, Peroja, Rovinja, Kanfanara, Buzeta, Raše, Funtane, Nove Vasi i Poreča te da su se počinjenjem tih kaznenih djela okoristili za više desetaka tisuća kuna.

Krali novac iz autopraonica

Konkretno, Umažane policija sumnjiči za počinjenje 12 teških krađa i jedno kazneno djelo krivotvorenje isprave. Prvo kazneno djelo počinili su na području Buzeta, kada su u noći 6. veljače, u Ulici II. istarske brigade provalili u ugostiteljski objekt i pokušali uzeti novac. No u tome ih je omela 62-godišnja vlasnica koja je naišla u trenutku provale. Na parkiralištu u Taru 14. ožujka su tijekom večeri, s vozila Mercedes, u vlasništvu 62-godišnjaka, skinuli pulske registarske oznake te su ih postavili na svoj Fiat, s kojim su potom na benzinskoj postaji u Poreču natočili gorivo, ali nisu platili račun od nekoliko stotina kuna već su pobjegli. Iste večeri su u autopraonici u Ulici Mate Vlašića u Poreču provalili u aparat za mijenjanje novca i aparat za pokretanje pranja te ukrali novac. Time su 55-godišnjeg vlasnika oštetili za nekoliko desetaka tisuća kuna. U noći s 15. na 16. ožujka, u Istarskoj ulici u Funtani, provalili su u ugostiteljski objekt i vinoteku te ukrali novac i alkoholna pića, a ukupna materijalna šteta koja je nastala 42-godišnjakinji i 22-godišnjaku procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. Potom su iste noći, u Višnjanskoj ulici u Novoj Vas, provalili u poštanski ured i otuđili cigarete, pri čemu je nastala materijalna šteta od više tisuća kuna.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)
Webcams provided by webcams.travel add a webcam