LANJSKI SLUČAJ

POLICAJAC IŠAMARAO DJEVOJKU KOJA MU JE NAVODNO PRIJETILA nakon što je divljala na cesti. Sada je protiv njega podignuta optužnica! OTKRIVAMO DETALJE

| Autor: Marina VUKŠIĆ
(Arhiva Glas Istre)

(Arhiva Glas Istre)


Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv 37-godišnjeg policajca iz PU istarske, zbog počinjenja kaznenih djela tjelesne ozljede i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

U skraćenoj verziji optužnice koja je objavljena na stranici Državnog odvjetništva policajca se tereti da je 16. studenog 2019. u Puli, tijekom obavljanja službe, nekoliko puta šakom udario žensku osobu u predjelu lica i time joj nanio tjelesnu ozljedu, nakon čega to udaranje nije opisao u službenom izvješću koje je dao na daljnje postupanje nadležnima u postupku ocjene opravdanosti primjene sredstava prisile.

Radi se o događaju o kojem je PU istarska izvijestila prošle godine, no u "glavnoj ulozi" tada je sada oštećena 19-godišnjakinja.

Naime, policija je tada izvijestila da je da je "provedenim izvidima utvrđeno je da je 18-godišnjakinja 16. studenoga nakon 3 sata, na raskrižju Laginjine i Anticove ulice u Puli, na naročito drzak način narušavala javni red mir bacajući prometne znakove. Kada ju je redar upozorio na ponašanje, djevojka ga je počela vrijeđati te je srušila metalnu ogradu, a dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja nastavila je s protupravnim ponašanjem. Policijski službenici su je uhitili, no 18-godišnjakinja ih je nastavila vrijeđati te je jednom policijskom službeniku uputila ozbiljne prijetnje.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 18-godišnjakinji je rješenjem nadležnog suda određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od pet dana, a po isteku zadržavanja nad njom je provedeno kriminalističko istraživanje te je 20. studenoga u večernjim satima privedena u pritvorsku jedinicu PU istarske."

Nakon što je protiv policajca podignuta optužnica, na naš upit očitovala se i PU istarska.

"Možemo potvrditi da je 16. studenoga 2019. godine na području Pule evidentiran samo jedan događaj u kojem su policijski službenici uporabili sredstva prisile nad uhićenikom. Uporaba sredstva prisile ocjenjena je kao opravdana i zakonita. Djelatnici Policijske uprave istarske su po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Puli proveli izvide i o utvrđenom su izvijestili nadležno državno odvjetništvo. Nakon što zaprimi rješenje o podizanju optužnice, nadležna policijska uprava poduzet će zakonom propisane mjere i radnje u svezi utvrđivanja eventualne disciplinske odgovornosti policijskog službenika", odgovorili su iz PU istarske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum