NAJNOVIJEOSIJEK

Podignuta optužnica za palež vikendice Radovana Ortyinskog


Zbog sumnje da su se udružili zbog paljenja vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortyinskog na Braču Uskok je pred osječkim Županijskim sudom podignuo optužnicu protiv Dragana Bakovića "Bambura" i još šestoro okrivljenika, izvijestilo je u ponedjeljak tužiteljstvo, ne navodeći imena optuženika.

Bakovića Uskok tereti da je, od siječnja 2017. do svibnja 2018. na području Osijeka, Brača, Omiša, Splita, Makarske, Bosne i Hercegovine i Njemačke, u zajedničko djelovanje povezao 2. 3. i 4. okrivljenog te najmanje još jednog nepoznatog počinitelja radi zapaljenja vikend kuće Radovana Ortynskog, u Postirama na otoku Braču.

Kako bi ostvario plan Baković je je s drugookrivljenim 53-godišnjakom dogovorio da zajedno s najmanje još jednim nepoznatim počiniteljem zapale vikendicu te da trećeokrivljena 32-godišnjakinja, otputuje s 53-godišnjakom na Brač i bude s njim cijelo vrijeme tijekom izvršenja  kaznenog djela kako bi se, nakon paleža vikendice, što lakše i bez pobuđivanja ikakve sumnje udaljio s otoka Brača, a da četvrtookrivljeni 41-godišnjak, bude osoba koja će Bakovića izvijestiti o izvršenju planiranog kaznenog djela.

Sukladno dogovoru, drugookrivljenik i najmanje još jedan nepoznati počinitelj su u večernjim satima 1. travnja 2017. zapalili vikendicu Radovana Ortynskog, na kojoj je nastala šteta od preko 200 tisuća kuna, izvijestio je Uskok.

Kako je pri paljenju vikendice došlo do eksplozije u kojoj je 53-godišnjak teško ozlijeđen Baković je, po sumnjama tužiteljstva, organizirao njegovu evakuaciju s Brača i liječenje u Bosni i Hercegovini i Njemačkoj. U optužnici tužiteljstvo predlaže produljenje istražnog zatvora protiv Bakovića i još trojicu okrivljenika. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam