TROJICI HULIGANA ODREĐEN JEDNOMJESEČNI ISTRAŽNI ZATVOR

OSUMNJIČENI SU VOJNIK ROBERT BITUNJAC, STUDENT MATEJ BJEKIĆ I MALOLJETNIK: Maskirani fantomkama, noćnog čuvara mlatili palicama s obilježjima BAD BLUE BOYSA!

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Detalj kada je Bitunjac čuvara koji je sjedio za stolom brutalno udario po glavi

Detalj kada je Bitunjac čuvara koji je sjedio za stolom brutalno udario po glavi


Ovo je neviđeni napad na bespomoćnog čovjeka. Ovaj šljam koji je lako mogao ubiti čovjeka na terasi kafića nema nikakve veze s nama navijačima. Ograđujemo se od napada i od divljaka koji su ga hladnokrvno počinili, kaže pripadnik Boysa iz Pule

Trojici napadača - djelatniku HV-a Robertu Bitunjcu (25) iz Petrinje, pripadniku elitnih Tigrova, pulskom studentu Mateju Bjekiću (24) iz Zagreba te 17-godišnjaku iz Zagreba - koji su u nedjelju rano ujutro na terasi Old City Bara u centru Pule brutalno napali noćnog čuvara, 69-godišnjeg Puljanina Evelina Valea, jučer je određen jednomjesečni istražni zatvor, i to po dvije osnove: da na slobodi ne bi ponovno počinili kazneno djelo te da ne bi utjecali na svjedoke koji će biti ispitani tijekom istrage. Državno odvjetništvo izvijestilo je da osumnjičeni da su počinili kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede, a budući da je nedjelo počinjeno prema osobi koja je posebno ranjiva zbog svoje dobi, prijeti im kazna zatvora od jedne do osam godina.

Prije sudske odluke o pritvoru Bitunjac i Bjekić su s lisicama na rukama iz policijskoj pritvora dovedeni na ispitivanje u pulsko Općinsko državno odvjetništvo, a 17-godišnjak je, budući da se radi o maloljetnoj osobi, ispitan na Općinskom sudu u Puli. U Tužiteljstvo je najprije doveden Bjekić, a nakon njega je ispitan Bitunjac. Obojica su pored novinarskih ekipa prošli pognutih glava, a Bjekić je lice pokušavao sakriti vezanim rukama.

Službenu verziju događaja koji je zgrozio Hrvatsku jučer su iznijeli i policija i Državno odvjetništvo. Policija navodi da su izgrednici u nedjelju u 6.15 sati došli na terasu Old City Bara na Danteovom trgu, a kada im je Vale, koji je u noćnim satima čuvao inventar lokala, rekao da ne tresu stalak na kojem su bile hrvatska i istarska zastava te da poštuju zastavu, došlo je do kraće prepirke. Trojka se potom udaljila i otišla u obližnji stan, navodno onaj u kojem nedaleko od Old City Bara živi Bjekić, gdje su se presvukli te su se oko 7 sati ponovno vratili na Danteov trg maskirani kapuljačama i tamnim kapama s prorezima za oči, takozvanim fantomkama.

Prvoosumnjičeni Bitunjac prišao je Valeu koji je sjedio za stolom te ga više puta šakom udario u desnu sljepoočnicu, nakon čega je napadnuti čuvar ustao i pokušao pobjeći. Dok je bježao između stolova na terasi, drugoosumnjičeni je na njega bacio stolicu koja ga je udarila u desnu ruku, nakon čega ga je sustigao i gurnuo na uzemljeni kontejner, zbog čega je Vale pao na pod. Potom su mu sva trojica zadala više udaraca nogama po tijelu, uslijed čega je Vale zadobio teške tjelesne ozljede, navodi se u priopćenju DORH-a.

No, na vidjelo i dalje izlaze novi detalji. Na snimkama s nadzornih kamera vidi se da jedan od napadača u ruci drži palicu s prepoznatljivim obilježjima Bad Blue Boysa, navijača Dinama. Na palici se nalazi znak Dinama i naljepnica na kojoj piše "Otpor sistemu", koja se može kupiti u fan shopu Bad Blue Boysa.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater