OSUĐEN OBITELJSKI NASILNIK MILOVAN Z. IZ SAVIČENTE

ZATVORSKA KAZNA I PSIHIJATRIJSKO LIJEČENJE: Supruzi prijetio da će je "zaklati k'o janje", bijes iskaljivao i na NEDUŽNOM 10-GODIŠNJEM SINU

| Autor: Marina VUKŠIĆ
Ilustracija (Arhiva)

Prijetnjama i nasilničkom ponašanju Milovana Z. njegova supruga i maloljetni, danas desetogodišnji bili su izloženi gotovo pune četiri godine

 

"Zaklat ću te k'o janje", "J…. ti mrtvu mater, ti si kriva za naš razvod…", "Ja sam rekao što ću napraviti, a vi ćete se pokajati. Ja sam u stanju napraviti svašta, ako si nađeš drugog, ubit ću vas oboje", samo je dio prijetnji i nasilničkog ponašanja u obitelji za kojima su gotovo pune četiri godine bili izloženi supruga i maloljetni, danas desetogodišnji sin Milovana Z. (41) iz Savičente.

Zbog nasilja u obitelji, povrede djetetovih prava i prijetnji, kaznenih djela koja je počinio od početka 2015. do 20. prosinca 2018. godine, 41-godišnjak je na Općinskom sudu u Puli osuđen na ukupno godinu i šest mjeseci zatvora. Budući da mu je izrečena djelomično uvjetna kazna, u zatvoru će odraditi deset mjeseci, a preostalih osam na uvjetnoj slobodi. Naime, ostatak zatvorske kazne bit će mu "oprošten" ako u naredne tri godine, a nakon što presuda postane pravomoćna, ponovno ne počini neko kazneno djelo. Presudom mu je izrečena i sigurnosna mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja.

Svakodnevno opijanje

Kako proizlazi iz presude, Milovan Z. se u inkriminiranom periodu učestalo opijao te gotovo svakodnevno u nazočnosti maloljetnog sina supruzi govorio da je kurva i drolja, da će ubiti, zaklati, te ju je više puta izudarao po glavi i tijelu. Nasilan je bio i prema sinčiću kojega je, između ostalog, u svibnju prošle godine udario tako jako da je dijete krvarilo iz nosa i imalo modrice.

Jednom prilikom u kolovozu prošle godine u alkoholiziranom je stanju došao u obiteljski dom te supruzi vikao da je kurva i drolja. Razbio joj je mobitel te ju je htio napasti odvijačem, no žena je uspjela pobjeći iz kuće.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater