NASILJE U TOMASINIJEVOJ

ODVJETNIK PANČIĆ O INICIDENTU NA VERUDI: "Nisam ja napao dvije žene, nego one mene"

| Autor: Marcello ROSANDA
Tihomir Pančić nakon što je ošamario Sedinu Nadarević koja se drži za glavu... a potomnasrće na Sandru Vukobratović koja ga snima mobitelom

Tihomir Pančić nakon što je ošamario Sedinu Nadarević koja se drži za glavu... a potomnasrće na Sandru Vukobratović koja ga snima mobitelom


Susjedska svađa koja je nedavno izbila u zajedničkom dvorištu u Tomasinijevoj ulici na Verudi, a koja je rezultirala fizičkim sukobom, izazvala je veliku pažnju u Puli.

U sukobu su, podsjetimo, sudjelovali odvjetnik Tihomir Pančić i njegove susjede Sedina Nadarević i Sandra Vukobratović. Sukob je izbio oko njihovih kućnih ljubimaca, mačaka i pasa, i jednih vrata.

"Pokušala sam objasniti Pančićevoj supruzi da svi imamo ista prava i da mi ne ulazimo u njihov prostor. Naši psi nisu nikad bez nadzora. Ona mi je odgovorila da ih mi gušimo i da ih pustimo na miru. Prijetila mi je da će me izbaciti iz stana i da će pozvati šintare zbog psa. U međuvremenu je došla policija koju su oni pozvali. Službenici su došli, utvrdili što su trebali, i otišli. Isti dan je bio veliki požar u Puli", prisjeća se Sedina Nadarević.

Nakon što policija odlazi, u dvorište se spušta odvjetnik Tihomir Pančić i započinje raspravu oko ulaznih vrata.

"Počeo je vikati da vrata moraju biti otvorena. Ja sam se digla sa stolice i otišla po svog psa koji je bio u zajedničkom dijelu dvorišta. U tom smo si trenutku još dobacivali, a on je odjednom ubrzano krenuo prema meni, govoreći mi da sam balavica i da ne smijem tako razgovarati s njim. Tada me lupio otvorenim dlanom po glavi. I nije stao. Nastavio mi se unositi u privatni prostor, valjda da me još jednom udari, ali ipak nije. Odbrusio mi je da uzmem psa i da se udaljim. Bila sam šokirana i prestrašena. Međutim, pustio me na miru i krenuo prema susjedi Sandri koja se nalazila u njenom dijelu vrta", prepričava Nadarević.

qweqWER

Sandra Vukobratović i Sedina Nadarević

"Bila sam uvjerena da me neće udariti. No, izbio mi je mobitel iz ruke i odvalio me šakom u glavu. Bila sam kod doktora i ozljeda je bila vidljiva nekoliko dana. Još uvijek osjećam posljedice, što od boli, što od vrtoglavice. To je dno dna, prvi mi je put u životu da me netko udario. Kasnije je policija došla ponovno, ali je sve prošlo tek prekršajnom prijavom. Ukratko, pojeo vuk magare", rezignirano će Vukobratović.

I doista, iz istarske policije potvrđuju njene navode. No, službenici su usput kaznili i Nadarević.

"Policija je 9. srpnja oko 14 sati u Tomasinijevoj ulici postupala po dojavi o narušavanju javnog reda i mira. Dolaskom policije na mjesto događaja utvrđeno je da su se 23-godišnjakinja

(Nadarević, op. n.) i 60-godišnjak (Pančić, op. n.) prvo verbalno, a potom fizički sukobili. Protiv oboje je nadležnom sudu podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", kažu iz PU istarske.

Ipak, nakon navedenog sukoba, policija je kasnije, oko 14.45 sati, zaprimila prijavu odvjetnika Pančića da mu je neposredno nakon sukoba na istoj adresi muška osoba uputila ozbiljne prijetnje, što je kod njega izazvalo strah i uznemirenost.

"U vezi navedenog kao i vezano za fizički napad na drugu žensku osobu, policijski službenici provode kriminalističko istraživanje u cilju što bržeg razrješavanja svih okolnosti ovog događaja", kazali su tada iz policije.

Nekoliko dana kasnije, na naš upit, iz policije su potvrdili i drugi napad.

"U nastavku kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 60-godišnjak (Pančić, op.n.) fizički napao još jednu žensku osobu te se protiv njega podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", kažu iz PU istarske.

Ukratko, svi su akteri na koncu dobili - "običnu globu". S druge strane, na cijelu tu priču Pančić pak tvrdi da je on žrtva i da je mlađa žena zapravo napala njega.

"Odmah sam pozvao policiju, i to dva puta tog dana. Napale su me dvije ženske osobe kada sam izašao u dvorište po svoju mačku. Mlađa cura je došla do mene, u moj dio dvorišta, vrijeđala me, unijela mi se u lice i ogrebla me po ruci. Ja sam je tada pljusnuo. Potom sam ušao u stan i to je cijela priča", kaže Pančić, negirajući da je udario i stariju ženu, Sandru Vukobratović.

"Ubrzo potom je došao jedan mladić, dečko od mlađe cure, te počeo prijetiti, vrijeđati, vikati i pozivati me na incident. Policija je opet došla i evidentirala slučaj. Podnio sam kaznenu prijavu, a uostalom, postoji i video nadzor gdje je sve vidljivo", zaključio je Pančić i dodao da će sve biti riješeno sudskim putem.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini