ZLOČIN NA VIDIKOVCU

NOVI DETALJI O UHIĆENJU OSUMNJIČENOG ZA TEŠKO UBOJSTVO U PULI: Doznajemo gdje se skrivao

| Autor: Glas Istre
(Snimio Danilo Memedović)

(Snimio Danilo Memedović)


Nakon što su jutros iz Policijske uprave istarske potvrdili da je uhićen 37-godišnjak koji je osumnjičen za teško ubojstvo majke u Ulici prilaz Monte Cappelletta u Puli, više detalja o slučaju objavilo je i Županijsko državno odvjetništvo u Puli.

- U kaznenom predmetu u kojem je Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 37-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske, zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo teško ubojstvo iz članka 111. točka 3. Kaznenog zakona, uhićen je okrivljeni 37-godišnjak koji je bio u bijegu zbog čega je protiv njega bio donesen nalog za izdavanje međunarodne tjeralice i izdan Europski uhidbeni nalog.

Po uhićenju okrivljenog 37-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske, okrivljenik je 11. svibnja 2022. doveden u istražni zatvor u Puli s obzirom da mu je rješenjem suca istrage Županijskog suda u Puli-Pola određen istražni zatvor iz zakonskih razloga propisanih člankom 123. stavak 1. točka 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku, navode iz pulskog ŽDO-a.

Kako Glas Istre neslužbeno saznaje, osumljičenik je uhićen u Turskoj na temelju Europskog uhidbenog naloga, a policija ga je preuzela u zagrebačkoj Zračnoj luci, te prepratila u pulski istražni zatvor.

Podsjetimo - Državno odvjetništvo je objavilo da postoji osnovana sumnja da je 37-godišnjak majku usmrtio dan prije nego što je otkriven zločin, odnosno 3. ožujka između 11.30 sati i 15.18 sati. Ubio ju je u stanu. Majci, koju je, kako navodi tužiteljstvo, i ranije vrijeđao i tukao, radi čega je već bio pravomoćno osuđen, nepoznatim je predmetom zadao više kobnih udaraca.

Policija i vatrogasci alarmirani su u petak, 4. ožujka, u kasnim večernjim satima, kada su u stanu na podu pronašli tijelo mučki ubijene žene.

Za 37-godišnjako iz Pule, osumnjičenom da je usmrtio 79-godišnju majku, odnosno počinio teško ubojstvo te potom pobjegao u inozemstvo, Županijsko državno odvjetništvo u Puli donijelo je nalog za izdavanje međunarodne tjeralice je izdalo europski uhidbeni nalog. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater