SLUČAJ KOJI JE POTRESAO HRVATSKU

NOVI DETALJI ISTRAGE TRAGIČNE SMRTI PULSKOG GIMNAZIJALCA: Roditeljima osumnjičenima za njegovu smrt privremeno oduzeto troje djece

Preminuli dječak Petar (15) nije bio jedino dijete Ines i Darka Kovačevića. Oni imaju još troje djece, a peto dijete, dječak u dobi od 11 godina, utopio se u kolovozu 2019. na jezeru Čingi-Lingi u općini Molve u Koprivničko-križevačkoj županiji. Dječak je stradao dok je bio na kupanju s mamom, braćom i sestrama. Ta se tragedija službeno vodi kao nesretan slučaj

| Autor: Marcello ROSANDA
Kuća vjerske zajednice u kojoj žive dječakovi roditelji (Snimio Milivoj Mijošek)

Kuća vjerske zajednice u kojoj žive dječakovi roditelji (Snimio Milivoj Mijošek)


Nakon što je prije više od mjesec dana ukinut istražni zatvor Darku i Ines Kovačević, roditeljima 15-godišnjeg Petra Kovačevića, gimnazijalca koji je 29. rujna preminuo u pulskoj bolnici od posljedica višemjesečnog bolovanja, kroničnog dijabetesa i vjerojatno upale pluća, odnosno nepravovremenog liječenja, roditelji se brane sa slobode. Istraga još uvijek traje, čekaju se nalazi vještačenja koji bi, ukoliko protiv roditelja bude podignuta optužnica te dođe do sudskog postupka, mogli biti ključan dokaz.

Tužiteljstvo je na početku istrage naložilo biološko-toksikološko vještačenje, čiji rezultati još nisu poznati. Međutim, kako smo već pisali, kod nesretnog Petra je nastupila ketoacidoza, odnosno akutna, po život opasna komplikacija šećerne bolesti, a kao pridruženi razlog smrti neslužbeni izvori navodili su i upalu pluća.

Nakon što su ispitani svi svjedoci na koje su Kovačevići mogli potencijalno utjecati, a među njima majka i sestra okrivljene i članovi religijske zajednice iz Šikića u kojoj je živjela dječakova obitelj, neslužbeno saznajemo da još uvijek nisu ispitani preostali svjedoci, među kojima su i Petrovi profesori iz Gimnazije.

Nakon Petrove smrti pulski Centar za socijalnu skrb oduzeo je Kovačevićima preostalo troje djece, koja su adekvatno zbrinuta. Neslužbeno doznajemo da ih je dvoje smješteno u Dječji dom "Ivana Brlić Mažuranić" u Lovranu, dok se treće dijete nalazi u udomiteljskoj obitelji.

Valja podsjetiti da Petar nije bio jedino dijete Kovačevićevih. Oni imaju još troje djece, a peto dijete, dječak u dobi od 11 godina, utopio se u kolovozu 2019. na jezeru Čingi-Lingi u općini Molve u Koprivničko-križevačkoj županiji. Dječak je stradao dok je bio na kupanju s mamom, braćom i sestrama. Ta se tragedija službeno vodi kao nesretan slučaj.

Oni su se, naime, u Pulu preselili iz Ćurlovca nedaleko od Bjelovara i već neko vrijeme žive u vjerskoj zajednici u Šikićima blizu Pule. Radi se o ogromnoj kući gdje djeluje hinduistički hram Sri Sri Radha Gopinath u kojem se prakticira bakti joga.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater