ISPITANA U TUŽITELJSTVU

VREMEŠNA NJEMICA IZAZVALA KAOS NA IPSILONU, POLICIJA MORALA PUCATI Nema što nije sve napravila prije nego je završila u pritvoru

| Autor: Glas Istre
Arhiva

Arhiva


Njemačka državljanka koja je prije mjesec i pol napravila pravi dar-mar na Ipsilonu te je pritom počinila nekoliko kaznenih djela, ispitana u pazinskom tužiteljstvu, nakon čega joj je određen pritvor da na slobodi ne ponovno počinila kazneno djelo. U međuvremenu je neko vrijeme provela na bolničkom liječenju.

Tužiteljstvo navodi da je 62-godišnjakinja, upravljajući Mercedesom austrijske registracije, 29. rujna od 22.11 sati do 23.30 sati na Istarskom ipsilonu, od Kanfanara do naplatne postaje Umag, vozila u suprotnom smjeru. Nakon što je kod naplatne postaje kod Umaga udarila u vozilo ispred sebe, policijski službenik joj je naredio da izađe iz vozila, na što se ona oglušila i stražnjim dijelom svog automobila udarila u prednji dio službenog policijskog vozila te ga odgurala nekoliko metara. Potom je Mercedesom naglo krenula prema policijskom službeniku, radi čega je on ispalio tri hica iz pištolja u smjeru prednjih pneumatika vozila te skočio u stranu kako bi izbjegao nalet vozila.

Osumnjičena 62-godišnjakinja ponovno se uključila na Istarski Ipsilon, vozeći prema Puli, ali ponovno u krivom smjeru vozeći velikom brzinom. U više navrata jedva je izbjegla sudar s vozilima koja su se kretala iz suprotnog smjera, a istovremeno su policijski službenici službenim policijskim vozilima s upaljenim sirenama i rotacijama vozili iza nje. U više navrata pokušali su je preteći no bez uspjeha, jer je skretala iz trake u traku. Kada su je policijski službenici kod Bala napokon uspjeli prestići te joj policijskom vozilom prepriječili put, ona je prednjim dijelom svog Mercedesa udarila u policijsko vozilo i pokušala ga izgurati s kolnika. No, kad više nije mogla micati vozilo, zaključala se unutrate je odbijala izaći sve dok policijski službenici nisu razbili staklo te je izvukli van. Ni tu bio kraj njenim "ludorijama"; upaljačem i upaljenom cigaretom pokušala je opeći policijskog službenika, nakon čega su je policijski službenici uporabom sredstava prisile uspjeli savladati.

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu tereti je za počinjenje kaznenih djela prisile prema službenoj osobi, obijesne vožnje u cestovnom prometu te dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom