ŽUPANIJSKI SUD U PULI

Nastavljeno suđenje Puljaninu Dejanu Tunukoviću zbog onoga što je učinio svojoj partnerici prošlog ljeta u Umagu

| Autor: Marcello ROSANDA
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Na Županijskom sudu u Puli nastavljeno je suđenje 40-godišnjem Dejanu Tunukoviću iz Pule, okrivljenom za pokušaj ubojstva partnerice prošle godine u Umagu. U optužnici pulskog Županijskog državnog odvjetništva navedeno je da je 23. rujna prošle godine, u jednom autokampu u Karigadoru, u mobilnoj kućici, pod utjecajem 1,57 promila alkohola, gušenjem pokušao usmrtiti partnericu, nanijevši joj pritom nožem lakše ozljede ruke.

Policajci su ga ubrzo uhitili te je po dovršetku kriminalističkog istraživanja 24. rujna oko 21 sat priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. Potom mu je određen istražni zatvor gdje od tada, gotovo godinu dana, neprestano boravi.

U nastavku dokaznog postupka jučer su na sudu saslušani svjedoci i vještaci, a s obzirom na delikatnost procesa i malodobnu djecu okrivljenika, obrana je tražila isključenje javnosti s rasprave,. Međutim, neslužbeno saznajemo da je 40-godišnji Tunuković inače dobro poznat policiji i pravosuđu.

U dosjeu ima razna kaznena djela, između ostalog prijetnje, nasilje u obitelji, zanemarivanje djetetovih prava. Podeblji dosje nadopunjavao je kroz duže vremensko razdoblje, otprilike dvadesetak godina.

Sa Županijskog suda u Puli potvrdili su da se Tunuković nalazi u istražnom zatvoru zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponovno počiniti kazneno djelo, a takvoj procjeni je, kako saznajemo, doprinijela njegova ranija osuđivanost.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater