PU ISTARSKA

VOZAČI OPREZ! Na području Poreča i Buja su jučer zabilježena dva naleta vozilom na divljač

| Autor: Glas Istre
PU ISTARSKA

PU ISTARSKA


Na području Poreča i Buja su jučer zabilježena dva naleta na divljač. Prvi slučaj zabilježen je oko 21.15 sati, kada se 27-godišnjak kretao automobilom VW Sciroco, pulske registarske oznake, iz naselja Marušići prema naselju Šterna. Na ravnom dijelu ceste, na kolnik mu je iznenada istrčala divlja svinja u koju je udario prednjim dijelom. Nakon udara, divljač se udaljila, dok je na vozilu nastala materijalna šteta. O događaju je upoznato nadležno lovačko društvo.

U Kašteliru je oko 23,40 sati. 28-godišnjak upravljao automobilom VW Golf, zagrebačke registarske oznake te je prednjim dijelom udario u srnu, koja mu je iznenada istrčala na kolnik. Uginulu divljač preuzelo je nadležno lovačko društvo.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini