VOZAČI OPREZ: Na području Rovinja, Labina i Poreča u posljednja 24 sata zabilježena tri naleta na divljač

| Autor: Glas Istre
PU ISTARSKA

PU ISTARSKA


Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači


 
Na području Rovinja, Labina i Poreča su u posljednja 24 sata zabilježena tri naleta na divljač. Prvi slučaj zabilježen je oko 6,40 sati, kod mjesta Kurili, kada je 46-godišnjak prednjim dijelom  automobila Citroen, pulske registarske oznake naletio  na divljač srnu. Uginulu divljač preuzelo je nadležno lovačko društvo. Oko 8,20 sati u Pićnu, 66-godišnjak je automobilom Renault, pulske registarske oznake, udario u divljač srnu, koja nije pronađena. Na automobilu je nastala materijalna šteta. Noćas oko 1,30 sati u Vranićima kraj Poreča, 38-godišnjak je automobilom Renault, pulske registarske oznake, naletio na divljač srnu. Na automobilu je nastala materijalna šteta, a divljač nije pronađena.
 
Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini