POKUŠAJ PRIJEVARE

Muškarac i žena izmislili sudar u Puli i osiguravajućim kućama LAŽNO PRIJAVILI ŠTETU NA AUTOMOBILIMA

| Autor: Glas Istre
(Ilustracija/Arhiva)

(Ilustracija/Arhiva)


Pulska policija dovršila je kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 41-godišnjakinja počinila kazneno djelo prijevare u pokušaju, a 20-godišnjak prijevaru u gospodarskom poslovanju u pokušaju.

Policija sumnjiči ženu da je 14. prosinca prošle godine, s ciljem da sebi kao vlasnici oštećenog automobila Peugeot 206 pulske registarske oznake, pribavi protupravnu imovinsku korist, pokušala dovesti u zabludu osiguravajuće društvo. Osumnjičena je prilikom prijave materijalne štete putem police obveznog osiguranja lažno navela da je automobil oštećen u prometnoj nesreći koja se dogodila 9. prosinca u Puli, kada se navodno sudarila s 20-godišnjakom.

Mladića se pak tereti da je 11. prosinca, s ciljem da pravnoj osobi iz Pule, u čijem vlasništvu je automobil Peugeot 308, pribavi protupravnu imovinsku korist, pokušao dovesti u zabludu osiguravajuće društvo lažnim prikazivanjem činjenica prilikom prijave štete putem police kasko osiguranja. Osumnjičeni je tako lažno naveo da se 9. prosinca u Puli upravljajući Peugeotom 308 pulske registarske oznake, sudario s Peugeotom 206, kojim je upravljala 41-godišnjakinja, iako je znao da materijalna šteta na vozilu nije nastala u navodnoj prometnoj nesreći.

Protiv osumnjičenih će kaznena prijava biti podnesena u redovnom postupku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of