USKOK-OV PREDMET

AFERA "OSIGURANJE" Doznali smo tko je četvorka koja je vodila biznis i "zaradila" skoro 2 MILIJUNA KUNA

| Autor: Marina VUKŠIĆ
(Ilustracija)

(Ilustracija)


Tridesetak osoba obuhvaćeno je istragom USKOK-a zbog sumnje da su organizirano, odnosno kao zločinačko udruženje, godinama varali osiguravajuća društva. Kolovođe su bile četiri osobe koje su od osoba koje su, u zajedničkom dogovoru, prijavljivale policiji uglavnom izmišljene, fiktivne prometne nesreće dobivali novac od oštete. Plijen su dijelili - najveći dio dobila je prvoosumnjičena četvorka, a ostali, i to ne svi, "sitniš" u rasponu od 2.000 do 4.000 kuna. Osiguravajuće kuće oštetili su za 1,9 milijuna kuna!

Kako neslužbeno doznajemo, prvoosumnjičeni u tim makinacijama je 57-godišnji Nevio A. iz Rovinja, drugookrivljeni Alen Z. (48) iz Lupoglava, trećeokrivljeni 48-godišnji Josip P. iz Pule te četvrtookrivljena 50-godišnja Lejla D. A. iz Pule. Svi osumnjičenici su proteklih dana uhićeni, no osim Nevia A. koji je od ranije u pritvoru, nakon ispitivanja su pušteni da se u daljnjem tijeku postupka brane sa slobode.

Riječ je o nastavku afere koja je isplivala u jesen 2019. kada je zbog navodnog lažiranja medicinski nalaza s ciljem prijevare osiguravajućih društava uhićen medicinski tehničar pulske bolnice Josip P. (48). Tada se spominjalo da su u sve upleteni i neki liječnici pulske bolnice, no prema dostupnim informacijama, nitko iz krugova OB Pula, osim spomenutog tehničara, nije dio ove krim-priče.

Djelatnici Sektora kriminalističke policije, Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave istarske dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje, započeto u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Puli, a u završnici koordinirano s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Odsjekom Rijeka te su uhitili tridesetak hrvatskih državljana radi prijevara osiguravajućih društava.

USKOK je pak na temelju kaznene prijave PU istarske donio rješenje o provođenju istrage protiv 34 hrvatskih državljana i jedne državljanke Bosne i Hercegovine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, prijevare u sastavu zločinačkog udruženja, krivotvorenja isprave u sastavu zločinačkog udruženja, računalne prijevare u sastavu zločinačkog udruženja te prijevare i pomaganja u prijevari.

VIŠE O OVOJ TEMI PROČITAJTE OVDJE: https://www.glasistre.hr/crna-kronika/istarska-policija-razbila-zlocinacko-udruzenje-pod-istragom-35-osoba-koje-su-varale-osiguravajuca-drustva-otkrivamo-kako-su-muljali-698004

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater