GRAĐANI ŠOKIRANI

VIDEO / TROSTRUKO UBOJSTVO U CENTRU SPLITA, dvoje je preminulo na cesti, treći u bolnici. Policija uhitila dvojicu muškaraca

| Autor: Glas Istre


Iz policije su za tportal oko 18.30 potvrdili da je 'jedna osoba privedena u svrhu istraživanja', no više informacija zbog osjetljivosti situacije nisu dali. Oko 18.45 potvrđeno je da je uhićena i druga osoba. Jedan je uhićen u Varošu, blizu mjesta ubojstva, a drugi u udaljenom kafiću Borsalino u četvrti Skalice. Kako tportal neslužbeno doznaje, policija je upala u kafić, gdje ih je osumnjičenik dočekao s članom obitelji i osobom za koju se pretpostavlja da je odvjetnik.

Na nemili događaj reagirao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

'Ovo je desetljećima nezabilježen čin koji je potresao sve stanovnike našeg grada. Hvala policiji na brzom djelovanju i informiranju. Počinitelj je uhićen i to je u ovom trenutku najvažnije. Policija će uskoro izaći sa svim informacijama te će rasvijetliti cijeli slučaj', napisao je Krstulović Opara na facebooku.

Split je nekoliko sati od ubojstva bio pun policije, na terenu su bili svi njeni rodovi, od uniformiranih do onih u civilu, interventne do specijalne.

18.30 Radi ubojstva je privedena i druga osoba! Nakon što je jedna osoba 'pokupljena' nedaleko mjesta ubojstva, policija je uhitila i drugu osobu u kafiću Borsalino na Skalicama.

Oko 17 sati uhićen je osumnjičeni za ubostvo, odveden je u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Više hitaca se iza 15 sati čulo u središtu grada, jedan motorist leži mrtav u Radmilovićevoj ulici, a drugi na Šperunu. Na mjestu događaja je interventna policija, a iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske još nisu ništa izvijestili o ovom slučaju.

Dva ubojstva dogodila su se danas u centru Splita! Više hitaca se iza 15 sati čulo u središtu grada, jedan motorist leži mrtav u Radmilovićevoj ulici, a drugi na Šperunu. 

Splićani su u šoku, po kvartu se priča kako su žrtve smaknute hicem iz puške, javlja dalmatinski portal.

U Radmilovićevoj ulici je jedna osoba poginula, a druga ranjena. Umro je još jedan čovjek koji je bio ranjen u današnjoj pucnjavi. Preminuo je u bolnici.

Na mjestu događaja je interventna policija, a iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske još nisu ništa izvijestili o ovom slučaju.

Čini se da je ubojica viđen kako bježi prema vrhu Plinarske ulice.

Pretpostavlja se da je policija dobila njegov opis, pa za njim tragaju.

Po svemu sudeći, dvije osobe ubijene su hicima iz puške i to na udaljenosti od svega 500 metara, a to po svemu sudeći upućuje da bi mogla biti riječ o obračunu, koji je povezan s organiziranim kriminalom... 

Na društvenim mrežama pojavio se video ubojice nakon ubojstva, koji je snimio čitatelj. U videu se vidi muškarac u crnom kako se udaljava niz ulicu noseći u ruci pušku.

(Video Dalmatinski portal)

Događaj je oko 16.30 službeno potvrdila i splitska policija

'U Splitu je oko 15, 35 sati u centru grada došlo do pucnjave na dvije lokacije. U događajima su smrtno stradale dvije osobe, a jedna je prevezena na pružanje liječničke pomoći. Prema prvim informacijama sa terena počinitelj je muškarac obučen u crno, ima oružje i kreće se put Marjana. Molimo sve građane na tom području grada da se sklone s ulica i da ukoliko uoče osobu odmah zovu policiju. Sve raspoložive policijske snage su na terenu i tragaju za počiniteljem', navodi policija u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter