U TRETMANU CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB

DOSJE TROSTRUKOG UBOJICE IZ SPLITA Osuđen je zbog obiteljskog nasilja, s majkom je provalio u crkvu, sudilo mu se i za zločin iz mržnje zbog prijetnji gay aktivistu...

| Autor: Portal Glas Istre
Osumnjičeni Filip Zavadlav (Slobodna Dalmacija)

Osumnjičeni Filip Zavadlav (Slobodna Dalmacija)


Osumnjičeni za trostruko ubojstvo Filip Zavadlav (25) ima dosje u kojem su evidentirane kaznene i prekršajne prijave zbog obiteljskog nasilja, krađa, teških krađa i prijetnji.

Cijela obitelj, koja živi na splitskim Skalicama, odavno je pod nadzorom Centra za socijalnu skrb, upravo zbog obiteljskog nasilja koje se događalo.

Jedan brat uhićenog mladića je na liječenju od ovisnosti u Crnoj Gori, a drugi je također doveden u policiju zbog saznanja koja bi mogao imati vezano za pozadinu zločina. On je isto konzument droge koji je duboko zaglibio u kriminalni svijet.

U jednoj od teških krađa Filip Zavadlav je optužen da je zajedno s majkom provalio u crkvu, a u dosjeu ima i presudu na uvjetnu kaznu zbog nasilja u obitelji. Prijavljen je i za zločin iz mržnje zbog prijetnji gay aktivistu u Splitu, ali je u konačnici u tom postupku oslobođen.

Saznajemo također kako se nakon trostrukog ubojstva u Varošu, Filip Zavadlav presvukao i sakrio automatsku pušku kojom je pucao. Nije uhićen u odjeći u kojoj je bio u vrijeme krvavog pohoda tako da nije točna informacija da je nakon zločina sjedio u lokalu i čekao policiju. U to vrijeme se prvo pobrinuo riješiti se dokaza te je tek onda došao u kafić gdje je uhićen.

Nije za sada poznato odakle mu automatska puška AK-47 jer je policija nije pronašla. Poznato je da ni on ni članovi njegove obitelji nisu policiji prijavljivali prijetnje ili probleme s osobama iz splitskog kriminalnog miljea. Sve to potkopava priču o ubijanju po Splitu kako bi zaštitio brata i obitelj od zlostavljanja kriminalaca. Smaknuo je: Juricu Torlaka, Marina Bobana i Marina Ožića Paića zvanog Pajser.

Od njih je samo Ožić Paić ima prijavu zbog dilanja heroina i to otprije par mjeseci kada mu je u stanu nađeno 200-tinjak grama te droge. Torlak je odslužio tri godine zatvora kada je motociklom usmrtio osmogodišnju djevojčicu u Spinutu 2004. godine. Tada mu je suvozač na skuteru bio Vedran Biuk, splitski osuđivani diler i trgovac oružjem koji je također bio optužen u slučaju, ali je oslobođen krivnje.

Formalno, to je jedina veza Jurice Torlaka s trgovinom drogom, neformalni izvori kažu kako je dilao “u sitno”, kao i veliki dio društva koji se okuplja na Matejuški i krati dane alkoholom i opijatima.

Boban je bio problematičan od mladih dana, ali uglavnom zbog ponašanja dok zbog zlouporabe droge nije nikada kazneno prijavljen. Činjenica je da je brat Filipa Zavadlava bio također dio tog društva te se i sam bavio sitnim ilegalnim poslovima

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom