NEVJEROJATNO

Kofer vrijedan milijune eura pao im s neba na krov kuće

| Autor: Glas Istre
(Izvor Carabinieri Oristano)

(Izvor Carabinieri Oristano)


Kofer sa kokainom trebao je pasti iz lakog zrakoplova u ruke trgovaca drogom koji su čekali na zemlji u Baratili San Pietru, gradu s oko 1.200 stanovnika na Sardiniji. Umjesto toga kofer je pao na krov kuće, usput razbivši solarnu ploču, piše The Guardian.

Zaprepašteni vlasnici kuće čuli su glasan prasak i odmah pozvali policiju koja je na krovu pronašla crni kofer napunjen s 8,5 kg čistog kokaina vrijedan više od 9 milijuna eura. "Na Sardiniji pada kiša kokaina", izvijestio je talijanski tisak o incidentu 28. ožujka, uspoređujući ga s taktikom koju koriste trgovci drogom u Južnoj Americi.

Nakon potrage u sklopu istrage kodnog naziva Fly Down, policija je u utorak uhitila pilota zrakoplova.

Njihova je istraga otkrila da je zrakoplov poletio s male zračne luke u Rimu i prošao iznad pokrajine Nuoro na sjeveroistoku Sardinije prije nego što je krenuo na zapad do Baratili San Pietra u pokrajini Oristano, gdje je nestao s radara oko 20 minuta.Ilustracija

(Foto Carabinieri Oristano)

Policija je rekla da je letjelica nestala s radara nekoliko minuta prije nego što je kofer ispušten jer je letio na tako maloj visini. "Analiza GPS-a koji se nalazi u avionu potvrdila je da je tijekom tih 20 minuta zrakoplov odradio nekoliko krugova u području iznad mjesta gdje je kofer otkriven", rekla je policija.

Uz pomoć izjava svjedoka osoblja zračne luke i evidencije o točenju goriva, policija je uspjela identificirati pilota Francesca Rizza (28) iz Rima. Rizzo je radio kao pilot za mađarsku tvrtku kada je uhićen u zračnoj luci Cagliari Elmas nakon što je sletio iz Njemačke.

Policija još uvijek traga za ljudima koji su trebali uhvatiti zalihe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum