ZAVRŠILI U VIA ROMI ZBOG SPOLNE ZLOUPORABE DJECE

Dvojac iz Doboja na Cresu bludničio s djevojčicama


U riječki zatvor smješteni su 37-godišnjak i 26-godišnjak zbog sumnje da su u jednom mjestu na Cresu seksualno iskoristili i bludničili s dvjema 14-godišnjim djevojčicama

Dvojica mladih muškaraca iz BiH smještena su jučer poslijepodne u riječki zatvor pod sumnjom da su seksualno iskoristili i bludničili s   dvjema 14-godišnjim djevojčicama. Jedan 37-godišnjak i jedan 26-godišnjak, obojica iz Doboja, osumnjičena su za po dva kaznena djela "spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina".

Inkriminirana događanja zbila su se tijekom posljednjih desetak dana svibnja u jednom mjestu na otoku Cresu, gdje su dvojica iz BiH radila. Prema dosadašnjoj rekonstrukciji slučaja, sve se dogodilo nakon što su dvojica radnika iz BiH na jednoj plaži upoznali dvije djevojčice, od kojih je jedna napunila 14 godina, a druga nije. Poslije je došlo do intimnog druženja dvaju parova što je na kraju - s obzirom na to da su djevojčice mlađe od 15 godina - pretočeno u kaznenu prijavu protiv dvojice iz Doboja, zbog seksualnog iskorištavanja. Obojicu se tereti da su delikte počinili svjesni nedopuštenosti svog postupanja i činjenice da maloljetnice nemaju navršenih 15 godina života.

Inkriminacije protiv 37-godišnjaka su teže nego protiv njegovog sugrađanina, njega se tereti da je intimno druženje s jednom djevojčicom iskoristio i za čin koji naš kazneni zakon izjednačava sa spolnim odnosom. Mlađeg muškarca se pak sumnjiči da je naveo drugu djevojčicu da se ljube, na intimne dodire, odnosno bludne radnje. Jedno od mjesta na kojem su se dogodili inkriminirani slučajevi jest napuštena kamp kućica.

Koliko se može saznati, prijava policiji o ovim slučajevima nije stigla od djevojčica, nego od treće osobe. Nakon okončanog policijskog kriminalističkog istraživanja ocijenjeno je da su sumnje u kaznena djela osnovana i Dobojlije su uhićene. Nakon ispitivanja u tužiteljstvu jučer poslijepodne su dvojica predvedena pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci Vladu Bosnera koji im je odredio istražni zatvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke. Obojica su dosad neosuđivana. Branitelji dvojice osumnjičenih, odvjetnici Harun Bašagić i Marko Kuvač, najavili su žalbu na rješenje o istražnom zatvoru.

Dokažu li se na kraju teške sumnje, 37-godišnjaku prijeti kazna od jedne do deset godina zatvora, a 26-godišnjaku od šest mjeseci do pet godina zatvora. (F. VEŽNAVER)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini