SUD PRIHVATIO PRIJEDLOG

Državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv jednog od najopasnijih ljudi s područja bivše Jugoslavije. PRVO ĆE MU SE SUDITI U PULI

| Autor: Glas Istre
Optuženiku je produžen istražni zatvor (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Optuženiku je produžen istražni zatvor (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv 35-godišnjaka iz Crne Gore zbog krivotvorenja isprava, a ujedno mu je produljen istražni zatvor.

Optuženom se stavljaju na teret tri kaznena djela krivotvorenja isprave iz članka 278. stavaka 1. i 3. Kaznenog zakona. Optužen je da je u noći sa 17. na 18. kolovoza u Medulinu, u nakani da lažnu ispravu uporabi kao pravu, policijskim službenicima predao krivotvorenu vozačku dozvolu Crne Gore, kao i da je radi uporabe pribavio krivotvorenu osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu Republike Hrvatske.

Općinski sud u Puli je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i rješenjem od 16. rujna 2022. produljio istražni zatvor protiv 35-godišnjeg okrivljenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Jutarnji list je pisao da je riječ o "balkanskom Al Caponeu" koji je nakon Pule otišao u Zagreb zbog dogovorene plastične operacije, jer je namjeravao promijeniti identitet i fizički izgled. Riječ je o izuzetno opasnom čovjeku koji je u više navrata bježao organima gonjenja.

Ono što je također poznato jest da je beogradski Interpol radi uhićenja i izručenja Republici Srbiji raspisao za njim međunarodnu potragu zbog pokušaja ubojstva. Krimen zbog kojeg je beogradski Interpol tražio Vujovića jest ranjavanje Darka Bulatovića (29) koje se dogodilo 29. srpnja 2016. u beogradskom lokalu Đura Bar u Venizelosovoj ulici u Beogradu.

Očekuje se da će se prvo u Puli voditi postupak zbog krivotvorenja isprave, a nakon toga će se odlučiti o eventualnom izručenju Srbiji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of