riješen slučaj ubojstva

Ubili ga i podijelili 400.000 eura od prodaje nekretnine

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Foto: PU istarska)

Ilustracija (Foto: PU istarska)


Zagrebačka policija riješila je slučaj ubojstva 58-godišnjaka iz 2022. godine. Za njegovu smrt sumnjiče 57-godišnjeg Nijemca, koji živi u Hrvatskoj, i 61-godišnju ženu, prenosi index.hr

Prodali njegovu nekretninu

"Sumnja se da je 61-godišnjakinja, s ciljem pribavljanja znatne imovinske koristi za sebe, ali i za osumnjičenog 57-godišnjaka, bivšeg člana obitelji, od druge polovice prosinca 2021. godine pa do prve polovice siječnja 2022. godine, krivotvorila lažne isprave temeljem kojih je u siječnju i veljači 2022. godine, kao punomoćnica prodavatelja oštećenog 58-godišnjaka, prodala poslovni prostor u Dubrovniku trećim osobama za 400.000 eura", priopćili su iz zagrebačke policije.

Ubili ga i podijelili 400.000 eura

"Potom su, sumnja se, osumnjičeni 57-godišnjak i 61-godišnjakinja u vremenskom razdoblju od 22. veljače 2022. godine pa do 12. ožujka 2022. godine, u vremenu kada je već bio prijavljen nestanak oštećenog 58-godišnjaka, u namjeri da ga ubiju, namamili u unajmljeni stan na području Svete Nedelje, a koji su osumnjičene osobe prethodno iznajmile. U spomenutom stanu su, na zasad neutvrđen način, usmrtili oštećenog 58-godišnjaka kako bi prikrili prodaju njegove nekretnine i zadržali znatnu stečenu protupravnu imovinsku korist u iznosu od 400.000 eura koju su međusobno podijelili. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici osumnjičene su osobe predali pritvorskom nadzorniku u zakonskom roku, dok je kaznena prijava podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici", zaključuje policija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom