policija upozorava

Ne odavajte podatke s kartice: 37-godišnjak mislio da će prodati mobitel, pa ostao bez novaca

| Autor: Glas Istre
(Foto PU istarska)

(Foto PU istarska)


Porečka je policija zaprimila prijavu 37-godišnjaka koji je prevaren prilikom prodaje preko interneta za više stotina eura.

Naime, 37-godišnjak je preko internetskog oglasnika objavio oglas za prodaju mobitela.  Nakon toga mu se javila žena s kojom je dogovorio prodaju mobitela putem dostavne službe. Muškarac je potom od dostavne službe dobio poveznicu u koju je upisao podatke sa svoje kartice. Kako mu je s računa u nekoliko navrata skinut novčani iznos od više stotina eura, shvatio je da je prevaren te je događaj prijavio policiji.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska savjetuje građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Podatke o bankovnim karticama, PIN broju i CVV broju, kao i svoje osobne podatke, građani ne bi trebali ustupati nepoznatim osobama. Podsjećamo da je dovoljno dostaviti broj bankovnog računa (IBAN) da bi Vam netko uplatio novac, ne trebate dostavljati druge podatke.

O zlouporabi bankovnih kartica građani bi trebali odmah obavijestiti banku koja im je izdala karticu, a u slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom