TRGOVANJE KRIPTOVALUTAMA

Tiskovna konferencija PU primorsko-goranske: U vezi s aferom BitLucky uhićeno troje ljudi, prevarene stotine ulagača

| Autor: Vladimir Mrvoš
(Snimio Vladimir Mrvoš)

(Snimio Vladimir Mrvoš)


Policijska uprava primorsko-goranska održala je tiskovnu konferenciju povodom uhićenja u svezi s prijevarama tvrtke "BitLucky" koja je trgovala kriptovalutama. Okupio se nikad veći broj novinara.

-Troje ljudi je uhićeno, a šteta iznosi najmanje 18,5 milijuna kuna u trenutku sklapanja ugovora, dok prevarenih osoba ima  možda i 800, rečeno je na tiskovnoj konferenciji.

Ima oko 250 oštećenika, ali se procjenjuje da će ih biti ukupno oko 800 jer svakodnevno pristižu prijave, rečeno je na tiskovnoj konferenciji.

Najveći ulozi kretali su se od 200.000 do 300.000 eura.

-Kriminalističko istraživanje trajalo je mjesecima. Osumnjičeno je troje hrvatskih državljana starosti 30, 36 i 37 godina, rečeno je na tiskovnoj konferenciji.

-Riječ je o direktoru, prokuristu i zaposlenici tvrtke registrirane na riječkom području. Osumnjičeni su da su lažnim prikazivanjem i laganjem u zabludu doveli veći broj klijenata, rečeno je na tiskovnoj konferenciji.

(Snimio Nel Pavletić/Pixsell)(Snimio Nel Pavletić/Pixsell)

-Oštećeno je više stotina građana. Trojac je ljude nagovarao na ulaganje te oglašavao ulaganje, a nakon uplaćivanja novca, trojac je neko vrijeme plaćao ulagačima kako bi ih zavarao. Istraga je započeta podnošenjem prijava građana koji nisu mogli doći do svog novca, rečeno je na tiskovnoj konferenciji.

– Prilikom pretresa pronađeni su određeni cold walleti i naprave koji će se koristiti za nastavak istraživanja. Istraga će dati odgovore na pitanja koliko je novaca na njima i ima li uopće novca na njima, rekli su predstavnici PU primrosko-goranske.

Policija je poručila da će se u postupku utvrđivati za koju su sumu ulagači zakinuti.

-Uhićeni su jučer ujutro na svojim adresama. Nije bila raspisana tjeralica. Policija ih nije tražila, mi ih tražimo kad skupimo dokaze i završimo izvide, odgovorili su predstavnici PU primorsko-goranske na upite novinara.

Policija je rekla da nikad nije zaprimila nikakvu prijavu za prijetnje od strane uhićenih.

-Pronađeni su određeni cold walleti i određene naprave koji će se koristiti za daljne istraživanje. Koliko je novaca na njima i je li uopće novac na njima, jesu li na drugim računima, istraga će dati odgovore. Mi zasad ne možemo reći koliko je novaca ostalo i je li uopće ostalo išta, rečeno je.

(Snimio Nel Pavletić/Pixsell)(Snimio Nel Pavletić/Pixsell)

-Kako će se obeštetiti ulagači, to je drugo pitanje. Ako ima novaca na računu, onda će se to vratiti. Ako novca nema, oni će u privatnom postupku tražiti novac na ovaj ili onaj način, poručila je policija.

-Njihova firma uopće nije registrirana za obavljanje te djelatnosti. Oni ne mogu više ništa kao firma, zaključila je policija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter