kriminalističko istraživanje 

Prodavali drogu pa novac prali kupnjom nekretnina u Istri. Riječ je o milijunima

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su, u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Puli, kriminalističko istraživanje nad dvojicom 48-godišnjih slovenskih državljana i 46-godišnjim slovenskim državljaninom zbog sumnje da da su počinili kazneno djelo pranje novca.
 
Dvojicu 48-godišnjaka se sumnjiči da su u vremenskom razdoblju od 2002. do 2010. godine na području Sjedinjenih Američkih Država stekli veći novčani iznos stavljanjem u promet tvari koje su propisima proglašene drogom.

Takva novčana sredstva ulagali su u kupnju nekretnina na području Istre i Kvarnera u svoje ime, kao i u ime trgovačkih društava u njihovom vlasništvu, a sve kako bi prikrili nezakonito porijekla novca.
 
Jednog od 48-godišnjaka se sumnjiči i da je veći novčani iznos stečen ranije opisanim nezakonitim radnjama uplaćivao na račun 46-godišnjaka koji ga je, sukladno dogovoru sa 48-godišnjakom, koristio za kupnju većeg broja nekretnina na području Istre i Kvarnera na svoje ime, iako je znao kako se radi o novcu koji je stečen na nezakonit način.
 
Ukupna materijalna šteta počinjena navedenim djelima procjenjuje se na više od milijun eura.
 
Policija je o svemu utvrđenom izvijestila nadležno državno odvjetništvo radi poduzimanja daljnjih mjera iz njihove nadležnosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini