NALET VLAKA NA KOMBI

FOTO / Novi detalji nesreće na pulskoj rivi: Putnički vlak udario u kombi i gurao ga nekoliko stotina metara niz tračnice, policija dovršila očevid

| Autor: Glas Istre


O nesvakidašnjoj nesreći koja se dogodila u subotu navečer u Puli, kad je putnički vlak naletio na parkirano kombi vozilo, oglasila se i policija:

"U subotu oko 23 sata u Ulici Riva u Puli, putnički vlak kojim je upravljao 32-godišnji strojovođa, a koji prometuje na relaciji Lupoglav-Pula, udario je u parkirano kombi vozilo Peugeot, pulske registracijske oznake kojeg je potom gurao i pritom oštetio nekoliko prometnih znakova. U događaju nitko nije ozlijeđen.

Do sada provedenim izvidima utvrđeno je kako sve ukazuje na to da se nesreća dogodila uslijed otkazivanja sustava kočenja, no točan uzrok nesreće biti će poznat sutra nakon što Agencija za istraživanje nesreće u cestovnom, željezničkom i pomorskom prometu poduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti", navode iz Policijske uprave istarske.

(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)

Kako je Glas Istre već pisao, putnički vlak koji prometuje od Lupoglava do Pule, nije se zaustavio na kolodvoru u Puli, već je produžio dalje tračnicama koje inače nisu u upotrebi. Kod veslačkog kluba naletio je na parkirani kombi Veslačkog kluba i gurao ga sve do zgrade Lučke kapetanije, što je udaljenost od nekoliko stotina metara.

Za trajanja očevida, Riva je bila zatvorena za promet, a uz policiju, na terenu su bili i vatrogasci.

(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)

Neslužbeno doznajemo da je uništen kombi Veslačkog kluba koji je bio parkiran na tračnicama ispred prostorija kluba, jer tuda već desetak godina ne prolazi vlak. Kako se vlak nije mogao zaustaviti na željezničkom kolodvoru udario je u vozilo i vukao ga sve do Lučke kapetanije na zaprepaštenje okolnih prolaznika. Također, neslužbeno doznajemo da su u vlaku osim vlakovođe i konduktera bila još četiri putnika, strana državljanina, a svjedoci kažu da su bili vjerojatno Rusi.

(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)

Otkako je ukinut željeznički teretni promet u Istri, a tomu je desetak godina, pulskom rivom ne vozi teretni vlak, a putnički vlak nije nikada tuda niti prolazio. Prolaznici ne obraćaju   pažnju i nisu oprezni kada prolaze tračnicama jer je to pješačka zona. Stoga je prava sreća što nitko nije stradao prilikom ove nesreće u subotu navečer.

U obližnjem Titovom parku u to se vrijeme okuplja dosta mladeži, koji kažu da su čuli su glasnu buku te su se sjatili su se oko mjesta nesreće.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter