POLICIJA NA NOVOJ VERUDI

Saznajemo zbog čega se privatni dom u Puli našao na meti istražnih organa. To što su radili je poražavajuće

| Autor: Marcello ROSANDA
Dom "Meri" na Novoj Verudi (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Dom "Meri" na Novoj Verudi (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Kako neslužbeno saznajemo, obiteljski dom za starije i nemoćne "Meri" u Puli, koji se nalazi u de Franceshcijevoj ulici na Verudi Porat, mjesecima je radio nelegalno, odnosno formalno je bio zatvoren, a neformalno je i dalje obavljao djelatnost pružanja usluge skrbi izvan vlastite obitelji za starije i nemoćne osobe.

Dakle, prema za sada neslužbenim informacijama, nakon što je već ustanovljeno da ne bi smjeli raditi, oni su nastavili obavljati ovaj izuzetno osjetljiv posao bez ikakve kontrole.

Danas je, podsjetimo, u taj dom došla policija. 

Dom "Meri" u De Franceschijevoj (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)Dom "Meri" u De Franceschijevoj (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Koliko smo uspjeli saznati, svi štićenici su trenutno u fazi razmiještanja u druge, legalne domove, te dvije inspektorice Službe za inspekcijski nadzor Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i dalje vode postupak po tom pitanju.

Očevid je i dalje u tijeku, uz istarsku policiju i DORH. Na terenu su tako brojni policajci, ali i hitna pomoć, te osobe koje iznose stvari starih i nemoćnih korisnika.

Podsjetimo, od jutarnjih sati policija i DORH po nalogu Službe za inspekcijski nadzor Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike pretražuju Obiteljski dom za starije i nemoćne "Meri" u Puli.

Dom "Meri" u De Franceschijevoj (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)Dom "Meri" u De Franceschijevoj (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

U Dom za stare i nemoćne policija je ušla zbog prijavljenih nepravilnosti u radu. Navodno se radi o zanemarivanju starijih korisnika, ali i o financijskim malverzacijama. Koliko nam je poznato, taj je dom i inače bio na vrlo lošem glasu po pitanju skrbi za starije i nemoćne, ali i higijenskih uvjeta i mnogočega drugog.

Opširnije možete čitati na linku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of