UBODOM U SRCE USMRTIO 23-GODIŠNJEG TURISTA

TKO JE EDO SEDIĆ? Osumnjičenik za ubojstvo u Valbandonu stalno je dolazio u Rojc, skitao Pulom, žicao cigarete...VJEROJATNO STE GA I VI SRELI U GRADU

| Autor: Marica KOŠTA
CROPIX

CROPIX


Edinu (Edi) Sediću (32), Zagrepčaninu osumnjičenom za ubojstvo 23-godišnjeg njemačkog turista Patricka Bessingera iz Unterpollinga u noći s utorka na srijedu Valbandonu, sutkinja istrage Županijskog suda u Puli Gabrijela Marčeta Ferić odredila je jednomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Odlučeno je tako nakon što je Sedić iz državnog odvjetništva jučer doveden na sud. S njim je bio i odvjetnik Pavle Peršić, njegov branitelj po službenoj dužnosti

- Obrani je uručeno rješenje o provođenju istrage na koje ćemo se mi žaliti, a kad primimo rješenje o određivanju istražnog zatvora, žalit ćemo se i na njega. On, zasad, nije iznosio svoju obranu, rekao je Peršić, nakon ročišta na kojem je Sediću određen pritvor.

- Edo je znao proći do Rojca, obići par klubova i udruga… Bio je malo čudan, ali ne mogu vjerovati da je ubio čovjeka, priča nam jedan njegov poznanik. Iako je navodno radio u nekom second hand shopu u Puli, često je bio bez novaca pa bi žicao cigarete, što je ljudima išlo na živce.

- U Pulu je došao živjeti prije nekoliko mjeseci, a često je s biciklom i psom dolazio u Društveni centar Rojc. Pokušavao je raditi neku glazbu, nešto po uzoru na Marleyja. Nisam ga doživljavao kao agresivca, ali sam ga jednom prilikom, kada su ga izbacivali iz nekog kluba jer je stalno žicao, vidio da vičući nešto nesuvislo pokušava kontrirati, ispričao nam je Puljanin koji se u Rojcu proteklih par mjeseci povremeno susretao sa Sedićem.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater