PODIGNUTA OPTUŽNICA 

SUDIT ĆE MU SE PO POSEBNOM ZAKONU Zagrepčanin Edo Sedić koji je u Valbandonu na Fažanskoj cesti ubio mladog Nijemca je neubrojiv. NEĆE IĆI U ZATVOR!

| Autor: Marica KOŠTA
Privođenje Ede Sedića

Privođenje Ede Sedića


Županijsko državno odvjetništvo u Puli je podiglo optužnicu protiv 32-godišnjeg Edina Ede Sedića iz Zagreba zbog počinjenja protupravnog djela zakonskih obilježja ubojstva.

Sedića odvjetništvo tereti da je 16. srpnja 2019. na Fažanskoj cesti, u Valbandonu, pokraj Pule, u neubrojivom stanju nožem ubo u prsa 23-godišnjeg njemačkog državljanina Patricka Bessingera. Uslijed toga je mladi Nijemac zadobio osobito teške i po život opasne ozljede te preminuo. Županijski sud u Puli je temeljem prijedloga državnog odvjetništva produljio istražni zatvor Sediću zbog opasnosti od ponavljanja djela, izvijestilo je državno odvjetništvo na službenim stranicama DORH-a ne navodeći identitet optuženog i žrtve.

S obzirom na neubrojivost, Sediću će se suditi kao neubrojivoj osobi, sukladno Zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama te će mu, ako se utvrdi njegova odgovornost za protupravno djelo, biti izrečena mjera prisilnog smještaja u neku od psihijatrijskih ustanova. Ta se mjera najprije određuje na šest mjeseci, a potom produljuje dok god postoji opasnost da će osoba zbog duševne bolesti ponovno počiniti kazneno djelo.

Krvavom događaju na Fažanskoj cesti prethodio je Sedićev susret sa skupinom mladih Nijemaca u jednom beach baru na Hidrobazi. Ondje je oko 21.15 sati Patrick Bessinger sjedio s nekoliko svojih prijatelja, također mladih Nijemaca, te je Sediću rekao da mu se sviđaju njegovi dredloksi. Međutim, Sedić to nije shvatio kao kompliment, već kao uvredu. Verbalno je napao mlade Nijemce, a oni nakon nekog vremena nisu imali što drugo napraviti nego napustiti beach bar. Krenuli su pješice prema Fažanskoj cesti, ali je za njima, pogrešno interpretirajući cijelu situaciju, na biciklu i s psićem krenuo i Sedić. Na Fažanskoj cesti mladi Nijemci su se oko 22.40 sati zaustavili i pitali Sedića zašto ih prati, a on im je odgovorio da oni njega prate i da su ga oni silovali. Tada je izvadio nož i počeo njime mahati te je pritom 23-godišnjeg Bessingera jednom ubo nožem u prsa. Uplašeni mladi Nijemci svog su ranjenog prijatelja odveli do terase obližnje Ville Lavanda, gdje su im pomogle vlasnica i njezina kćerka. Pozvani su hitna pomoć i policija. Sedić je pak spremio nož u ruksak, sjeo na bicikl i s psom se odvezao do kampa Brioni, odnosno do Puntižele. Teško ozlijeđeni Bessinger prevezen je u pulsku bolnicu no, nije mu bilo spasa. Preminuo je u 1.45 sati. Za to je vrijeme policija tragala za počiniteljem te je u ponoć i 20 minuta u kampu Brioni uhitila Edu Sedića, tada osumnjičenika za teško ozljeđivanje Nijemca, a samo sat i pol kasnije osumnjičenika za ubojstvo.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum