AK Pula

Domagoju Beliniću pripala generalka

| Autor: Miroslav KRPAN
Maestralna treća vožnja - Domagoj Belinić (Snimio Miroslav Krpan)

Maestralna treća vožnja - Domagoj Belinić (Snimio Miroslav Krpan)


Dugogodišnji vozač Autokluba Pula-Rovinj Zagrepčanin Domagoj Belinić u Renaultu 5 GT Turbo ukupni je pobjednik četvrtog bodovnog natjecanja Prvenstva Hrvatske u autoslalomu. Pobjedonosnu prednost nad konkurentima ostvario je izvrsnom trećom vožnjom, najboljom cjelokupnog programa, u vremenu 59,120 sekundi, prosjekom 77,9 km/sat, na stazi duljine 1.280 metara, s 32 slalom vrata i dodatnih 12 čunjeva u klasičnom slalomu.

Na stazu Zagorje, uspon na Sljeme dionice Pila-Sljeme, na zagorskoj strani, znanu po brdskoj auto utrci, ovog su puta, poslije niza godina, ponovo automobilima izašli sudionici dva bodovna sustava u okvirima raspisanih natjecanja Hrvatskog auto i karting saveza. U organizaciji zagrebačkog Autokluba Delta održana je "20.Nagrada AK Delta – 10. Memorijal Mira Nikolić",u autoslalomu, kojem su se priključili i sudionici Kupa Hrvatske za povijesne automobile kategorije Točnost. Startalo je ukupno 74 vozačice i vozača iz 19 klubova, a potpuni užitak pokvarila je cjelodnevna kiša.

Domagoj Belinić bio je najbrži i u prvoj vožnji s prednošću od 1,655 sekundi ispred Gorana Sruka (AK Dubrava) u Renaultu Clio RS. Tek sa sekundom do dvije odmaka, ili ponekom greškom srušenog čunja duž dionice, priključak vrhu ljestvice držala su još dvojica vozača pulskog kluba Marin Leš (Citroen AX Gti 1.6) i Nenad Damarija (Autobianchi A112), kao i Željko Kokotec (AK Delta) u Škodi Fabia Turbo. U drugoj vožnji Sruk prvi vozi ispod minute i stječe prednost od samo 25 tisućinki sekunde ispred Belinića, ali istovremeno raste odmak Kokoteca i Leša, dok Damarija gubi priključak zbog "šume" čunjeva. Bio je to znak da će treća vožnja odlučivati pobjedničko postolje. Belinić stazu odrađuje maestralno, još boljim, u danu najboljim vremenom, što mu u konačnici donosi pobjedu ukupnog poretka ispred Sruka čiji je zaostatak na kraju bio 2,436 sekundi. Treće mjesto postolja osigurao si je Željko Kokotec, zaostavši za pobjednikom 5,112 sekunde. Leš i Damarija ostaju među petoricom najboljih, uz Belinića, svaki pobjedom u svojoj klasi, donose matičnom AK Pula-Rovinj ekipnu pobjedu, ali i izuzetno važnih sedam bodova prednosti poslije četiri natjecanja u PH ispred ekipe AMK Zanatlija Zagreb. U ukupnom poretku vodeći je ostao Nenad Damarija s 47 bodova, drugi je Marin Leš, treći Goran Sruk s 37, a na četvrto se s 35 probio Domagoj Belinić.

Puljanka Iva Damarija (AK Pula-Rovinj) očekivano je Autobianchijem A112 stigla do četvrte ovosezonske pobjede u konkurenciji vozačica, stekavši zavidnu prednost već u prve dvije vožnje koje je i vozila, ispred Dijane Carin (AKK Fly with Kolman Zagreb) koja je zaostala 17,409 sekundi, a treća Kristina Harapin (AK delta Sport Zagreb) 19,020 sekundi.


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater