GLADIJATOR FIGHT NIGHT 4

U SUBOTU BORILAČKA PRIREDBA U PATTINAGGIJU: Ivan Bilić ponovno dobio novog protivnika

| Autor: Ivica CEROVAC
(D. MEMEDOVIĆ)

(D. MEMEDOVIĆ)


Kako je borac iz Srbije Danijel Aranđelović na treningu slomio šaku, "matchmaker" borilačke priredbe
Zelg Galešić uspio je brzo reagirati i svom pulenu pronaći novog protivnika, 24-godišnjeg Srbina Đorđa
Rajića

Ivan Bilić definitivno nema sreće s izborom protivnika. Prvotni plan bio je da član pulskog Trojana u subotu na "Gladijator Fight Nightu 4" odmjeri snagu sa Sambom Thiamom, ali meč je otkazan jer je Senegalac izrazio želju da se borba održi po semi-pro pravilima. Ispražnjeno mjesto popunio je Danijel Aranđelović i njegov
nastup u Pattinaggiju bio je aktualan do srijede, kad je Zelg Galešić primio vijest kako je borac iz Srbije na
treningu slomio šaku. Usprkos vremenskom tjesnacu, "matchmaker" borilačke priredbe uspio je brzo reagirati i svom pulenu pronaći novog protivnika, 24-godišnjeg Srbina Đorđa Rajića.

Vrhunske pripreme

- Ono što će Ivanu sigurno predstavljati određeni problem, to je činjenica da se spremao za jednog protivnika, a sad je dobio novog, o kojem ne zna apsolutno ništa i koji u Puli neće imati ništa za izgubiti, a moći će puno toga dobiti. Takvi protivnici su u pravilu najopasniji i nikako se ne smiju podcijeniti, naročito u sportu kao što je MMA u kojem jedan zalutali udarac može odlučiti pobjednika. Po onome što sam čuo, Rajić je u dobroj formi i neće imati problema da prođe vagu te će Bilić ovoj borbi morati pristupiti maksimalno oprezno, svjestan je trener Trojana Zelg Galešić.

Problema koji muče Bilića lišen je Andi Vrtačić, drugi "trojanac" koji je iz K1 odlučio prijeći u MMA
te će u subotu odmjeriti snagu s Leonom Krajačićem iz Belišća.

- Vrtačić će imati pune ruke posla. Krajačić u profesionalnom MMA ringu ima pobjedu i poraz, ali te dvije borbe daju mu puno više iskustva spram Vrtačića, kojem se brišu svi oni mečevi iz K1. Ima on finu bazu, ali ovo je ipak novi sport i premda je Vrtačić dobar u svim njegovim segmentima te vjerujem da se može izvući iz bilo kakve nezgodne situacije, nije tajna da će forsirati borbu u stojećem stavu. S druge strane, Krajačić dolazi iz samba i tražit će klinč te ako ga uspije uhvatiti, ići će sigurno na rušenje, čišćenjem nogu ili bacanjem preko kuka. Tu će se Vrtačić trebati znati dobro postaviti i reagirati u pravo vrijeme, istaknuo je Galešić, osvrnuvši se na činjenicu da runda u MMA traje dvije minute duže nego u K1. - Odradili smo vrhunske fizičke pripreme i na treningu dečki izgledaju fantastično. No borba donosi puno novih detalja i puno je tu nepoznanica. Koliko će se "ukiseliti" i koliko će tremor napraviti svoje, pitanja su na koja ćemo odgovor dobiti tek u ringu. Usto, trebaju biti svjesni da ako ih protivnik uhvati u zahvat gušenja i oni se počnu koprcati bez kisika, laktati će im se podići te ako se iz te situacije i izvuku, "stojka" više neće postojati.

Borac za velike stvari

Preostala dvojica "trojanaca" koji će nastupiti u profesionalnom dijelu MMA programa, puno su iskusniji od svojih klupskih kolega. Marko Mašović će odmjeriti snagu s Talijanom Giannijem Ragom, dok će u završnoj borbi večeri Ivanu Vitasoviću protivnik biti Kubanac Maikel Santiesteban.

- Raga nam je apsolutna nepoznanica. Odradio je tri profesionalne borbe, uz skor 2-1, no nigdje ih nismo uspjeli
pronaći te ne znamo ništa o njemu, osim da preferira borbu u stojećem stavu. Stoga Mašović neće odmah jurnuti, već će pričekati da vidi kakav protivnik ima gard i kako reagira, ali svoju taktiku neće mijenjati. On je iznimno snažan za kategoriju do 70 kg i cilj će mu biti srušiti Ragu i potom ga završiti u parteru udarcima ili polugom.


No, kako je rušenje uvijek riskantna stvar, morat će malo snimiti situaciju prije nego krene, naglasio je
Galešić. - Što se tiče Santiestebana, riječ je o hrvaču, koji po stilu borbe definitivno ne odgovara Vitasoviću.
No, Ivan je borac za velike stvari, siguran sam u to i ovo mu je idealna prilika da to i dokaže. Za očekivati je
da će Kubanac tražiti priliku za napad na noge i rušenje u parter, gdje ima odličnu kontrolu i odlične udarce. Na
Vitasoviću je da proba što duže ostati u stojećem stavu, ili da se prebaci na grappling, u kojem je bolji od svog
protivnika. Iskustvo je na njegovoj strani i svi teški mečevi, koje je imao u karijeri ,trebali bi ovom prilikom
doći do izražaja i donijeti mu prevlast u ringu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini