u medulinu

Održana MMA borilačka priredba "FNC 16 - Memorijal Damir Demarin": Ramos pobijedio jednoglasnom odlukom

| Autor: Ivica CEROVAC
(Foto FNC)

(Foto FNC)


U ispunjenoj sportskoj dvorani medulinske Osnovne škole dr. Mate Demarina, u koju se "naguralo" 800-tinjak ljubitelja slobodne borbe, održan je "FNC 16 - Memorijal Damir Demarin".

Borilačku priredbu organizirala je promocija Fight Nation Championship u suradnji s Udrugom za promicanje borilačkih sportova Legija i donijela je sedam profesionalnih borbi, a u jednoj od njih mogli smo na djelu vidjeti Kubanca Andresa Ramosa.

Član pulskog Trojana zadržao je stopostotni učinak u svojoj profesionalnoj MMA karijeri upisavši i četvrtu pobjedu, ali nakon što je tri prethodne borbe "riješio" prekidom u prvoj rundi, protiv Engleza Robbieja Kennedyja morao je u kavezu odraditi svih 15 predviđenih minuta. Do sigurne pobjede dovelo ga je njegovo vrhunsko hrvanje, ali po proglašenju pobjednika vidjelo se kako Ramos nije bio zadovoljan prikazanom predstavom, a slično mišljenje dijelio je i njegov trener.

- Ramos je sigurno najveći atleta u našem klubu, ali uz to je kod njega prisutna i ekstremna lijenost. Što si fizički snažni, kao da imaš potrebu manje davati na treningu i to upravo on čini. Rekao sam mu par puta da ga razvijamo kroz slabije mečeve, uz koje će napredovati, no Ramos je pomislio da će svaki put lako izlaziti na kraj s protivnicima, pa je počeo još manje dolaziti na treninge i to mu se ovom prilikom obilo o glavu - rekao je Zelg Galešić, trener pulskog Trojana.

- Kennedy je vrhunski majstor partera i protiv njega je Ramos nakon prve runde ostao bez snage, poslije čega mu se uključio instinkt za preživljavanje i naredne dvije runde doslovno nije "bacio" udarac, samo je hrvao i na kraju na jedvite jade izvukao pobjedu. Ona je bila čista, ali meč je, ukupno gledano, bio loš. Svjestan je toga bio i Ramos, koji mi se odmah po okončanju borbe krenuo izvinjavati te je obećao kako od sutra kreće s ozbiljnim treninzima.

Iskreno, drago mi je da je pobijedio, ali još mi je draže da je osjetio umor i isrcpljenost, jer to mu je najbolje iskustvo koje je iz ovoga mogao izvući i uvjeren sam kako ćemo ga 7. rujna u pulskoj Areni vidjeti u puno boljem izdanju.

Viđeno u medulinskoj dvorani moglo je zadovoljiti ljubitelje povišenog adrenalina, premda glavna borba večeri nije donijela željeni vrhunac jer Maciej Gradecki ni u jednom segmentu nije mogao parirati Tomislavu Spahoviću.

- Ukupno gledano vidjeli smo dobre borbe. Braća Sičaja svoj su posao vrhunski odradili, no kao što sam i prognozirao u najavi, najbolji meč večeri pružili su Capone i Giorgadze. To trebaš vidjeti uživo da bi vjerovao kakvi su udarci sijevali s jedne i druge strane. Bilo je preko 250 udaraca u glavu, nešto nevjerojatno, fantastična borba i pravo je čudo kako su njen kraj obojica dočekali na nogama - istaknuo je Galešić.

- S druge strane, glavna borba večeri nas je sve skupa malo razočarala. Spahović je očito želio odraditi sve tri runde radi daljnjih ciljeva u svojoj karijeri te iako je od početka imao borbu pod kontrolom, nije išao po nokaut, nego se odlučio izložiti Gradeckog dugoj patnji.

Rezultati

Velter: Veljko Aleksić (Srbija) - Miloš Dobraš (Bosna i Hercegovina) 2:0 (prekid 1. runda)

Srednja: Tauras Kuskys (Litva) - Nemanja Dojčinović (Srbija) 1:1

Velter: Tomislav Sičaja (Hrvatska) - Ion Petrov (Moldavija) 2:0 (prekid 1. runda)

Poluteška: Andres Ramos (Kuba) - Robbie Kennedy (Velika Britanija) 2:0 (jednoglasna sudačka odluka)

Perolaka: Ivan Sičaja (Hrvatska) - Mert Özyildirim (Njemačka) 2:0 (jednoglasna sudačka odluka)

Perolaka: Luka Giorgadze (Gruzija) - Alessandro Capone (Italija) 2:0 (podijeljena sudačka odluka)

Poluteška: Tomislav Spahović (Bosna i Hercegovina) - Maciej Gradecki (Poljska) 2:0 (jednoglasna sudačka odluka)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of