prva žnl

Vikend nije donio nijednu pobjedu vodećih momčadi, Dajla i Štinjan nisu iskoristili remi lidera

| Autor: Boris VIDULIN
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


ŠTINJAN - SMOLJANCI S.      0 : 0

PULA - Igralište Fortin. Gledatelja: 80. Sudac: Josip Budimir (Marušići) 5. Pomoćnici: Vukojević (Umag), Mađarić (Vrsar). Žuti kartoni: Prelčec, Vujičić, Benčić (Štinjan), Krajcar (Smoljanci Sloboda). Crveni karton: Perković (60-drugi žuti karton).

ŠTINJAN: Dragun, Ramadani, Gerovac, Benčić, Jelenić, Prelčec, Vujičić, Grahovac (od 83. Grgorović), Trešnjić, Giovaninni, Nikolić (od 86. Cukon).

SMOLJANCI SLOBODA: Tomišić, Peršić, Dadić, Mat. MIšan, Banović, Krajcar, Vuzem (od 81. Ban), Furlanić, Pekica, Doblanović (od 88. Folo), Mau. MIšan.

Sudačko mišljenje

Jedan od dva derbija kola odigran je na Fortinu gdje je završilo početnim nepopularnim rezultatom 0:0, što je zapravo i najrealniji rezultat u susretu koji nije bio prožet velikim prilikama. U takvim okolnostima bilo je zanimljivo pratiti suca koji se nije najbolje snašao, dijelio je kartone krivim osobama na klupi, a pocrvenio je i rezervni vratar gostiju zbog dva prigovora na potpuno krive procjene suca.

Prvi put kada je tek nakon tri minute, na nagovor pomoćnog suca, zbog preoštrog starta kaznio domaćeg igrača, a drugi put kada su domaći igrali rukom, stali, bili voljni dati loptu protivniku kako bi izveli slobodni udarac, ali se sudac nije oglasio iako je bilo očito igranje rukom.

Iz samo njemu znanih razloga požutio je Miroslav Marjanović na klupi gostiju iako nije progovorio ni rijeć, čak niti prema svojim igračima, a primjena pravila kod zagrijavanja rezervnih igrača nije njegova briga. Tako barem on misli.

Sama utakmica imala je tek nekoliko udarca u sam okvir gol, gosti su to učinili preko Antonia Vuzema koji je bio usamljen u napadu jer, primjerice, Teo Krajcar već drugi susret igra centralnog braniča s obzirom na brojne izostanke. Osim njega pucao je i Pekica te Matija Mišan, ali baš svaki put mlako i pravo u naručje Draguna. Najbliži pogotku je bio Doblanović, ali je glavom zakasnio manje od sekunde na drugoj vratnici.

Na drugoj strani najaktivniji je bio Elvis Trešnjić, koji se hrvao i stvarao si prostor, ali je do njega rijetko dolazio. Najveću priliku imao je nakon ubačaja kada se vinuo u zrak, ali je trzaj glavom bio nedovoljan da lopta završi u mreži, a nedugo zatim pojavio se sam pred vratarom, ali pucao njemu u prsa dok je kod odbijene lopte bio blokiran.

Skidanje paučine

I u drugom derbiju kola dogodila se podjela bodova, samo što su gledatelji ipak imali priliku vidjeti dva pogotka. Prvi je djelo Kontošiča, kada je samo podmetnuo nogu na prizemnu povratnu loptu Licarda, a poravnao je Ban iz slobodnog udarca. Namjestio je loptu na 18 metara po sredini gola te lijevicom naciljao sam gornji kut nemoćnog vratara, a ako je tamo ikad i bila paučina, sada je više definitivno nema.

U Vodnjanu je susret odlučen u zadnjoj minuti kada je Beriša pobjegao obrani i iskosa s desetak metara pogodio za trobod i povratak Istre u gornji dio ljestvice. Rabac je, pak, opet "podgrijao" nadu u ostanak u ligi, ovise o broju klubova koji ispadaju, pobijedivši Mladost, a njihov najbliži konkurent iz Muntića stigao je do boda u Vrsaru iako je imao dva gola prednosti, ali ih nije uspio zadržati.

Prvi proljetni poraz doživjela je Dajla na Vinežu, mada su ostali na drugom mjestu, dok je domaća Iskra prekinula niz od tri poraza. U derbiju začelja na Velom Vrhu domaćin se spasio poraza tek u devedesetoj minuti pa su i dalje tri, odnosno četiri, boda udaljeni od samog dna.

Rezultati 22. kola

Veli Vrh - Potpićan U. 72       1:1

Vrsar - Muntić       2:2

Iskra - Dajla       2:1

Ližnjan - Marčana       1:1

Vodnjan - Istra Pula       0:1

Štinjan - Smoljanci S.       0:0

Rabac - Mladost RS       3:1

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom