UFC FIGHT NIGHT

Najmoćnija svjetska organizacija slobodne borbe održala novi event na Floridi TEIXEIRA BRUTALNO PREBIO SMITHA

| Autor: Ivica CEROVAC
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Pravo je čudo što je Amerikanac sve izdržao, ali ipak nije uspio dočekati kraj meča na nogama. Kad je poslije nekoliko snažnih udaraca još jednom završio na podu, a Brazilac zauzeo dominantnu poziciju i nastavio ga "kažnjavati", sudac je nakon minute borbe u petoj rundi odlučio prekinuti mučenje

Najmoćnija svjetska organizacija slobodne borbe nastavlja punom parom. Nakon što je u subotu odrađen spektakularni UFC 249, četiri dana kasnije borci su se opet vratili u kavez postavljen u VyStar Veterans Memorial Areni u Jacksonvilleu. Dvorana u Floridi i ovom je prilikom bila zatvorena za gledatelje, ali zato je posredstvom televizijskih kamera slika s UFC Fight Nighta stigla u mnogobrojne domove diljem svijeta. Ljubitelji mješovitih borilačkih vještina i povišenog adrenalina mogli su vidjeti deset borbi, a u glavnoj borbi večeri snage su odmjerili Amerikanac Anthony Smith i Brazilac Glover Teixeira.

Letjeli zubi

Teksašanin je ovaj dvoboj dočekao kao treći na listi izazivača u poluteškoj kategoriji, pet pozicija bolje plasiran od svog protivnika, a usto je i devet godina mlađi od 40-godišnjeg brazilskog veterana. Kad tome pridodamo činjenicu da je u ožujku prošle godine u meču za pojas prvaka odveo Jona Jonesa do sudačke odluke, nakon čega je u svom povratku u kavez "ugušio" švedskog "Vikinga" Alexandera Gustafssona usred Stockholma, Smith je pred ovu borbu bio popriličan favorit. No, sve prognoze pale su u vodu kad je krenula akcija i Brazilac je doslovno demolirao Amerikanca te u konačnici slavio tehničkim nokautom u petoj rundi.

Dvoboj dvojice bivših izazivača prvaka poluteške kategorije (Teixeira također poražen od Jonesa, u travnju 2014. godine), bolje je otvorio Smith, no polovicom druge runde Brazilac je preuzeo inicijativu i uslijedila je rijetko viđena dominacija. Dok se borba odvijala u stojećem položaju, Teixeira je pogađao svog protivnika kako je htio i na sve moguće načine, rukama i nogama. Slična je situacija bila i u parteru, gdje je Smith u nekoliko navrata bio izložen seriji snažnih "ground and pound" udaraca, a usto mu je prijetila opasnost i od gušenja. Pritom su njegovi zubi letjeli oktogonom.

Pravo je čudo što je sve izdržao, ali ipak nije uspio dočekati kraj borbe na nogama, jer Teixeira niti u petoj rundi nije popuštao s napadima. Kad je poslije nekoliko snažnih udaraca Smith još jednom završio na podu, a Brazilac zauzeo dominantnu poziciju i nastavio ga "kažnjavati", sudac je nakon minute odlučio prekinuti mučenje.

Povratak Arlovskog

Puno je neizvjesniji bio dvoboj koji je prethodio glavnoj borbi večeri, sraz teškaša u kojem je Ben Rothwell podijeljenom sudačkom odlukom svladao Ovincea Saint Preuxa i tako mu pokvario debi u ovoj kategoriji. Nazirao se drugačiji konačni ishod kad je u drugoj rundi Saint Preux snažnim udarcem uzdrmao Rothwella i poslao ga na pod, ali "Big Ben" se uspio izvući iz te neugodne situacije, preuzeti inicijativu i pokazati dovoljno kako bi "natjerao" dvojicu od trojice sudaca da mu dodijele pobjedu.

Podijeljenom sudačkom odlukom završen je i meč u kojem je Ricky Simon pobijedio Rayja Borga. Borga je prije dvije i pol godine u borbi za pojas prvaka muha kategorije na spektakularan način svladao Demetrious Johnson, "letećom" polugom na laktu. Ovu borbu odradio je u bantamu, ali nije uspio povezati treću pobjedu u nizu. Na djelu se mogao vidjeti i Andrei Arlovski, bivši UFC-ov teškaški prvak. On se vratio u oktogon nakon teškog nokauta kojeg je u studenom prošle godine pretrpio u borbi s Jairzinhom Rozenstruikom te jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Philipea Linsa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum