BRONČANA PARAOLIMPIJKA IZ TOKIJA

FOTO / MIKELA RISTOSKI DOČEKANA U PULSKOJ ARENI

| Autor: Glas Istre


Gradonačelnik Pule Filip Zoričić i zamjenici gradonačelnika Ivona Močenić i Bruno Cergnul danas su u jutarnjim satima dočekali pulsku paraatletičarku, članicu Atletskog kluba Medulin Mikelu Ristoski i njezinog trenera Daniala Temima nakon povratka s Paraolimpijskih igara u Tokiju.

Doskočivši do sjajnog rezultata od 5.46 metara, Mikela je 3. rujna na Paraolimpijskim igrama u Tokiju izborila brončanu medalju u skoku u dalj. Time je postala prva hrvatska sportašica koja je osvojila medalje na trima Paraolimpijskim igrama u nizu.

- U ime Grada Pule i svoje osobno ime želim ti od srca čestitati na postignutoj brončanoj medalji na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Izniman je uspjeh biti prvom hrvatskom sportašicom koja je osvojila medalje na trima Paraolimpijskim igrama u nizu! Hvala ti što si doprinijela još jednom velikom postignuću hrvatskog sporta, atletike i discipline skok u dalj, i time na najljepši način pronijela ime Pule, Istre i Hrvatske u svijetu. Najbolji je to primjer kako upornost, trud i odricanje donose rezultate. Sa sportašima poput tebe hrvatski sport ispisuje najljepše stranice svoje povijesti i u izazovnim vremenima u kojima živimo, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić na dočeku upriličenom u Areni.

Ristoski je sasvim sigurno jedna od najboljih paraatletičarki svijeta proteklih desetak godina. Jedna od rijetkih je koja se može pohvaliti naslovom paraolimpijske, svjetske i europske prvakinje.

Mikela je u proteklom desetljeću čak pet puta izabrana za sportašicu godine po izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

U ime Atletskog kluba Medulin dočeku su prisustvovali predsjednik Mate Mezulić i tajnik Elvis Peršić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini