U ODABRANOM DRUŠTVU

Pulska paraolimpijka Mikela Ristoski osigurala nastup u Tokiju. U SKOKU U DALJ BRANIT ĆE NASLOV IZ RIJA

| Autor: Roberto CAR
Mikela Ristoski (Arhiva)

Mikela Ristoski (Arhiva)


Potvrđen mi je nastup u Tokiju i to mi puno znači. Dala sam sve od sebe da izborim svoj treći nastup na Paraolimpijskim igrama i sad se mogu mirno pripremati. To sam osigurala osvajanjem brončane medalje na SP-u u Dubaiju, skokom od 5,61 metar, rekla je Mikela

Odlična vijest, zapravo očekivana, stigla je za najbolju istarsku i hrvatsku paraolimpijku, 30-godišnju Puljanku Mikelu Ristoski, koja brani boje AKOSI Medulina. Ona se nalazi među šestero hrvatskih sportaša s invaliditetom koje je HPO potvrdio kao reprezentativce koji će braniti boje Hrvatske na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Naime, po ostvarenim plasmanima na Svjetskim prvenstvima u plivanju, atletici i parataekwondou, pravo nastupa u Tokiju izborili su plivač Dino Sinovčić, taekwondaš Ivan Mikulić te atletičari Ivan Katanušić, Miljenko Vučić, Mikela Ristoski i Matija Sloup.

Dvogodišnje muke

- Potvrđen mi je nastup u Tokiju i to mi puno znači. Dala sam sve od sebe da izborim svoj treći nastup na POI i sad se mogu mirno pripremati, u dahu je rekla Mikela Ristoski, aktualna paraolimpijska pobjednica u skoku u dalj, koja je sada sigurna da će u Tokiju braniti naslov izboren u Rio de Janeiru prije četiri godine. - To sam osigurala osvajanjem brončane medalje na SP-u u Dubaiju prošle godine i ostvarenim rezultatom, skokom od 5,61metar.

Nastup u Dubaiju bio je pravo olakšanje za pulsku atletičarku jer je označio kraj dvogodišnjim zdravstvenim problemima. Počelo je s trnom u peti i nastavilo se raznim upalama. Ipak, Mikela je, kao rođeni borac, prevladala sve teškoće.

- Dvije godine sam imala problema s ozljedama, liječila sam se i trenirala istovremeno, ali nije mi bilo nimalo lako trenirati u tom razdoblju. Sad je to konačno prošlo, noga me više ne boli i mogu se mirno pripremati za nastup u Tokiju. U Dubaiju sam za jedan centimetar izgubila srebro od Ruskinje Aleksandre Ručkine, ali vratit ću joj to u Tokiju. Na tom natjecanju konačno više nisam razmišljala o zdravstvenim problemima i cilj mi je bio da osvojim medalju i tako se sretna vratim kući. To sam i ostvarila i neću se žaliti, pogotovo jer dobro znam što sam sve prošla prije toga. Još sam dobro i skočila nakon svega. Bilo je malo vjetra u grudi, malo sam i kratila zalet da "ulovim" dasku i sve ispalo super. A i u Dubaiju mi je bilo lijepo, bilo je vruće, a čak smo imali malo vremena da razgledamo grad.

Jaka konkurencija

Konkurencija u skoku u dalj u kategoriji sportaša s intelektualnim poteškoćama iz godine u godinu je sve jača. U Dubaiju je bilo nekoliko novih daljašica, sa skokovima preko pet metara, a na vrhu se izdvojila Poljakinja koju je Mikela svladala u Riju.

- Karolina Kucharczyk je sa skokom od 6,21 metara u Dubaiju postavila novi svjetski rekord, ali ona je bila svjetska rekorderka i prije Rija. Tamo sam je pobijedila, ali ona je tada bila u drugom stanju. Konkurencija je sve jača, a ja ću dati sve od sebe da se i iz Tokija vratim s medaljom. Raspoložena sam jer sam zdrava, a ovo drugo će doći samo od sebe uz dobar trening, zaključila je Mikela čije će ime sad, kao i svake godine, biti na popisu za nagrade u brojnim izborima sportaša godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini