odbojkaška superliga

Rovinjska momčad nemoćna na domaćem parketu u susretu četvrtfinala Kupa Hrvatske

| Autor: Ivica RADETIĆ
(Foto Ivica Radetić)

(Foto Ivica Radetić)


Utakmica četvrtfinala Kupa Hrvatske: Rovinj - Mladost 0:3 (17:25, 12:25, 13:25). Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 50. Suci: Dalibor Tota i Ana Stipaničev Matečić (oboje Rijeka).

ROVINJ: Sponza, Matić (L), Ličina, Al.Fatorić, Šetić, Šćepanović, Janko, Da Silva Goncalves, Da Silva Braga, Preden, An. Fatorić, Džeba.

MLADOST: Goč, Smolej, Milić, Ivić, Vlašić, Repek, Pervan (L), Ecker, Jakopec, Stanković, Cvanciger.

U kratko vrijeme vodeća momčad Superlige, zagrebačka Mladost, po drugi put u četiri dana savladala je nakon sat vremena rovinjske odbojkaše i plasirala se u polufinale Kupa Hrvatske. Samo u prvom setu igrači trenera Aleksandra Gavrilova bili su ravnopravni protivnik favoritu koja nastavlja nizati pobjede i još uvijek je bez poraza i izgubljenog seta u prvenstvu i kup natjecanju.

Postava Rovinja Sponza, Ličina. Fatorić, Da Silva Braga, Džeba i Da Silva Goncalves, na serviranje Ličine, poveli su 2:0 ali dosta brzo Mladostaši na serviranje Vlašića i poenima suigrača preokreću rezultat. Kod gostujućeg vodstva 9:7 trener Gavrilov traži minutu odmora, ali mladostaši konstantno drže prednost 3-4 poena do 16:18. Tada stvar u svoje ruke uzima servisima Milić i poslije 22 minute prvi set dobivaju gosti.

Već u drugom setu iskusni i uigrani igrači Mladosti, nakon as poena Sponze, na serviranje Gajića ponovo čine seriju od četiri poena i zahvaljujući vrhunskoj igri u bloku na mreži brzo stižu do visokog vodstva (15:7). Potom na serviranje Cvancigera čine seriju od sedam poena, a u tim trenucima u potpunosti se raspala igra rovinjske momčadi.

Otpor Rovinjaca trajao je još samo na početku trećeg seta, do rezultata 5:5 jer na serviranje Šćepanovića domaćin je uspijevao držati donekle ravnotežu na parketu. Međutim, rasploženi igrači Mladosti tada ubacuju u »višu brzinu« i ništa ne prepuštaju slučaju. Kod domaćina priliku da igraju dobili su i ostali igrači s klupe, a poslije sat vremena gosti dolaze do uvjerljive pobjede.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater