druga pobjeda u četiri dana

Rovinj za 58 minuta pobijedio "fenjeraša"

| Autor: Ivica RADETIĆ
(Snimio Ivica Radetić)

(Snimio Ivica Radetić)


Utakmica 17. kola Superlige odbojkaša: Rovinj – Zadar 3:0 (25:14, 25:12, 25:19). Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 120. Sutkinje: Elena Mujakić, Mihaela Curać (obje Rijeka).

ROVINJ: Sponza, Matić (L), Ličina, Pulić, Al. Fatorić, Šetić, Šćepanović, Janko, Goncalves, Braga, Preden (L), An. Fatorić, Džeba.

ZADAR: Pernjak, Jurlin, Taras, Mamić, Šoše, Buljat, Marčina, Kesić, Mičić (L), Jurjević (L).

Rovinjski odbojkaši su brzopotezno, igrajući bez podcijenjivanja nedoraslog suparnika, nakon samo 58 minuta igre u svojoj dvorani u Gimnasiumu svladali posljednjeplasirani Zadar i tako u četiri dana upisali i drugu prvenstvenu pobjedu, nakon one s Varaždincima.

Već na početku je domaća postava, Sponza, Ličina Al. Fatorić, Da Silva Goncalves, Da Silva Braga i Džeba s liberom Matićem nametnula svoj ritam igre i na serviranje Marka Ličine vodstvom 3:0 otvorila prvi set. Dobrim prijemom i čvrstim blokom poveli su potom Rovinjci 8:5 i 14:8, budući da mladi i dosta neiskusni gosti, s izuzetkom Pernjaka i Jurline, nisu mogli zaustaviti razigrane domaćine. Gostujući trener Masnić pokušavao je s time outom i izmjenom igrača učiniti nešto više, ali Rovinjci su rutinirano diktirali igru i poslije 18 minuta osvojili prvi set. Istim su ritmom igrači Rovinja nastavili i u drugom setu. Vrlo su se brzo "odljepili" i poveli 9:3, a potom i 20:7 preko razigranog Aleksandra Fatorića, Sponze i dvojice Brazilaca te je ubrzo na semaforu svjetlilio 2:0 za Rovinj.

Tek u trećem setu gosti uspijevaju prvi puta doći u vodstvo, bilo je 5:4 za Zadar, dok je sve ostalo pripalo rovinjskim odbojkašima, pri čemu je trener Aleksandar Gavrilov svim igračima dao priliku da zaigraju. Tako je u završnici svoje "krštenje" imaoi mladi Filip Pulić na serviranju, a koji je pridonio da Rovinj uknjiži četiri poena. Bila je ovo odlična uvertira za subotnji susret, regionalni derbi u kojem rovinjski odbojkaši gostuju u Rijeci.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of