kreću s pripremama

Pulske odbojkašice opet u treningu. Pojačane novim igračicama, nadaju se dobroj sezoni.

Ilustracija (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Ilustracija (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


U društvo klubova čiji članovi neće dugo uživati u zimskoj stanci, učlanio se i Veli Vrh. Nastavak uzbuđenja u Superligi odbojkašica kreće već 21. siječnja i stoga je trenerica Tatjana Tonković s pripremama odlučila započeti danas, točno 17 dana nakon što su domaćim porazom od Rijeke Velovršanke spustile zastor na prvi dio sezone. Zaključile su ga s tri pobjede i osam poraza te s devet bodova na svom kontu prezimile na desetoj poziciji na ljestvici.

Peče poraz od Rijeke

Šteta za taj poraz od Rijeke. Da smo tu utakmicu dobile, mogla bih reći da sam zadovoljna polusezonom, dok mi ovako nešto ipak fali, premda su nam rezultati bolji nego lani kad smo do zimske stanke upisale samo dvije pobjede, jednu manje nego sada. Pobjeda nad Riječankama sve bi nekako zaokružilo i ostaje žal što je nismo upisale, jer one nisu ništa bolje od nas. Pred početak prvenstva odigrale smo s njima prijateljsku utakmicu i svladale ih s 4:1, i to nekompletne, a i sada nismo bile bez problema. Barbara Kalister je u petak imala visoku temperaturu koja je dogurala do 40 stupnjeva, no dan kasnije je morala igrati jer je jednostavno nema tko zamijeniti, rekla je Tatjana Tonković, trenerica Velog Vrha.

llllTatjana Tonković ( Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

- Ostaje žal, jer smo prije te utakmice povezale dvije pobjede, dok su nam Riječanke stigle s tri poraza u nizu. Možda je to i bio razlog što smo previše ležerno ušle u susret te nam se taj pristup "lako ćemo" obio o glavu i loše smo odigrale. S druge strane, Riječanke su odradile dobru utakmicu i dobile nas s 3:0, s tim da smo usprkos blijedoj predstavi koju smo pružile, u dva seta osvojile 22, a u jednom 23 poena.Da su Velovršanke bile prave, njihova trenerica je uvjerena kako bi protiv Rijeke stigle do pobjede s kojom bi umjesto na desetoj, kalendarsku godinu zaključile na osmoj poziciji. No, ima jedna utakmica za kojom Tonković još više žali.

- Ne mogu prežaliti poraz kojeg smo u četvrtom kolu upisale u Zaprešiću na gostovanju kod tamošnjeg Neba, novaka u Superligi kojem je to bila jedina pobjeda u sezoni. Definitivno tu utakmicu nismo smjele izgubiti, a ostaje mali žal i za domaćim porazima u pet setova od obje kaštelanske ekipe, Ribole i Marine. U tim susretima ne mogu puno toga zamjeriti curama jer su se stvarno borile, isto kao što su napravile na gostovanjima kod splitskih Brda i Osijeka. Splićanke su povele s 2:0, Osječanke su dobile prvi set, ali nismo se predale i oba smo puta slavile s 3:2. Veseli me činjenica da se nismo predale na niti jednoj utakmici i nitko nas nije "ubio", već smo pokazale da svakom protivniku možemo parirati, istaknula je Tonković.

- Što se tiče same Superlige, Mladost se izdvojila i ove je godine nitko neće moći ugroziti jer je Marina Kaštela slabija nego lani, što je potvrdila i ispadanjem u Kupu već u osmini finala, dok ju je u prvenstvu u posljednjem kolu karlovački Kelteks svladao na njenom terenu i prestigao na ljestvici. Maknemo li "mladostašice", ostatak lige nikad nije bio izjednačeniji, svatko svakog može dobiti i sve se može okrenuti u dva-tri kola. Stoga i žalim za tom četvrtom pobjedom s kojom bismo bile praktički na korak od ostanka i bilo bi nam lakše dalje igrati, no imamo povoljan raspored u nastavku sezone i to trebamo iskoristiti. U Pulu nam stižu direktni konkurenti Nebo, Brda i Osijek te ako uspijemo dobiti te utakmice, eto nas u sredini ljestvice.

Proširen igrački kadar

Jedan od uvjeta koji treba ispuniti žele li se ostvariti ciljeve, definitivno je osnaženje "tankog" igračkog kadra na čemu su tijekom zimske stanke poradili na Velom Vrhu. No, uz dolaske, bilo je i odlazaka.

Reaktivirala se Sara Terlević, koja je s treninzima krenula već u studenom i uglavnom je radila na fizičkoj spremi, a sad će nam se priključiti i u dvorani. Uz nju, osnažili smo se na pucačkim pozicijama i s Anjom Žarković, koja je tijekom studija igrala za Rijeku, a po okončanju fakulteta vratila se ovo ljeto u Rovinj za koji je odigrala prvi dio sezone i u treningu je. S njih dvije dobit ćemo na širini što nam je nedostajalo u prvom dijelu sezone, kad smo praktički igrale sa sedam igračica. S druge strane, ostale smo bez mlade Carle Stošić koja je preselila u Zagreb i karijeru će nastaviti u redovima Dinama. Njenim odlaskom, ulogu libera trebala bi preuzeti Iva Ivanović, zaključila je Tonković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater