Kup Hrvatske: Porečanke opravdale ulogu favorita

Martina Račić i Marija Ušić (D. MEMEDOVIĆ)
Martina Račić i Marija Ušić (D. MEMEDOVIĆ)

Iako su u uzvratnu utakmicu prvog kola Kupa Hrvatske protiv Drenove krenule s hendikepom neigranja ponajbolje igračice u prvih nekoliko kola, te u one dvije utakmice MEVZE, Antonije Jozić koja je na posljednjem treningu slomila prst, odbojkašice Poreča pokazale su se boljim protivnikom i na kraju slavile s čistih 3:0. Opravdale su tako aktualne prvakinje ulogu favorita i u uzvratnom  susretu protiv gošći iz Rijeke te nakon dvije pobjede zasluženo idu u osminu finala Kupa.

Druga je, pak, pobjeda ostvarena u jednoj solidnoj, gledljivoj utakmici u kojoj su gošće pružile dobar otpor, bile blizu Porečankama do samih završnica setova, međutim, stekao se dojam da su igrale onoliko koliko im je domaćin dozvoljavao. Ipak, valja pohvaliti gostujuću ekipu u kojoj su se poenima isticale Pervan i Kalebić, dok je kod domaćina "ubitačna" po protivnika bila Martina Račić kao večeras najuspješnija porečka igračica, a veliki povratak na parket nakon ozljede, dobrom igrom i uz "tucet" poena, obilježila je kapetanica Vanessa Pahović.

Sam početak prvoga seta obilježili su poeni Račič koja je prolazila po dijagonali te dobar blok domaćina Pahović-Novisel, dok je konkretan odgovor s druge strane mreže stizao najviše preko Pervan. Odlična je i kasnije bila suradnja tehničarke Jakšetić s Račić, a kada je potonja napravila sedmi napadački poen u susretu, bilo je 14:7 u korist Porečanki.

Pozvao je tada na minutu savjetovanja svoje igračice gostujući trener Ilija Matić i uspio razbiti vidljivu početnu tremu te je kasnije viđena puno borbenija Drenova čija je postava na parketu uspjela smanjiti (18:15). Tako je zadnja trećina seta bila zanimljivija, a kad se u napadu pridružila Pahović, set je na stranu Poreča smečom iz druge linije donijela Račić.

Druga dionica je u početku donijela slabiju igru u obrani domaćina, nešto pokretljivijeg protivnika, a rezultat toga je bilo vodstvo gošći (6:8). Održavale su porečke protivnice kasnije preko Kalebić i Pervan minimalnu prednost, no dostigle su Porečanke na pola seta radnu temperaturu i ubrzo preokrenule i povele 13:12. Rezultatska neizvjesnost potrajala je sve do završnice seta u kojemu je tek nakon 21:21 došlo do raspleta u korist domaćih odbojkašica. 

Treći set nalikovao je na onaj prethodni. Pomalo uspavani domaćin dozvolio je gošćama vodstvo 4:3. Ubrzo je sve vraćeno na stranu Porečanki te je usprkos prikazanoj želji odbojkašica Drenove da naprave nešto više, sve ostalo samo na dobrom otporu u kojemu je Miodrag Stojaković dao priliku svim igračicama s klupe. (M. PILAT)

Druga utakmica Kupa Hrvatske za odbojkašice: Poreč – Drenova 3:0 (25:20, 25:22, 25:22). SRC Veli Jože. Gledatelja 150. Suci: Dajana Miškulin (Sv. Lovreč), Dean Poropat (Rovinj)

POREČ: Fatorić, Pahović 12, Sain (L), Zahirović (L), Novosel 4, Licul, Račić 18, Ipša 2, Jakšetić 4, A. Ušić, Sliško, M. Ušić 7.

DRENOVA: Radolović, Matijević, Kosanović, Mudrić 2, Ivezić, Mavrinac (L), Ballen (L), Pervan 12, Pavličić 2, Curać, Kalebić 10, Žarković 4.


Podijeli: Facebook Twiter