Traže povratak pobjedama

Porečki rukometaši danas (19 sati) dočekuju Sesvete

| Autor: Glas Istre
Ilija Lovrinović (Arhiva Glasa Istre)

Ilija Lovrinović (Arhiva Glasa Istre)


Nakon dvotjedne stanke ponovno se na terene vraćaju rukometni premijerligaši u borbi za prvaka Hrvatske. Među njima je i Poreč koji danas na svom terenu dočekuje Sesvete. Utakmica počinje u 19 sati, uz prijenos na YouTube kanalu HRS-a.

Rukometaše Poreča ne čeka samo taj susret već i zgusnut raspored nakon kratkog odmora. Nakon Sesveta u srijedu gostuju kod Spačve iz Vinkovaca u četvrtfinalu Kupa Hrvatske, dok u nedjelju, 14. travnja, dočekuju Varaždin 1930.

Iza Poreča su tri poraza i jedno slavlje od početka Lige za prvaka. No, porazi u posljednje dvije utakmice dali su i pozitivnu sliku. Od Nexea 26:29 u utakmici u kojoj su bili u vodstvu sve do 40. minute i u kojoj je Nexe tek u posljednjim trenucima osigurao slavlje te snažna utakmica protiv Zagreba u kojoj su hrvatskom prvaku zabili 35 golova (35:43).

Pred njima je novi izazov, utakmica protiv vječnih rivala iz Sesveta koji također imaju sjajnu sezonu iza sebe. Sesvećani su trenutno druga momčad lige nakon što su u nevjerojatnoj utakmici porazili Nexe 38:33 i poslali poruku svim protivnicima. Momčad je to koja napreduje iz godinu u godinu i sada pod vodstvom Igora Vorija želi zadržati to drugo mjesto.

- Očekuje nas utakmica protiv jakih i borbenih Sesveta. To je momčad koja već par sezona pokazuje da je odlična, koja je već dugo na okupu i te kvalitete su pokazali pobijedivši Nexe. Ali mislim da se i nas nešto pita. Probat ćemo spremiti par stvari i uz pomoć naše publike ostaviti dva boda u Poreču - rekao je trener Ilija Lovrinović.

Mladi Martin Sebastiano Boka, također, je istaknuo važnost utakmice, ali i to da igračima treba glasna podrška s tribina

- Pred nama je važna utakmica u kojoj nam dolazi odlična momčad Sesveta. Od samog početka moramo dati sve od sebe kako bi postigli naš cilj, a to su dva boda. Pozivam sve navijače da nas dođu podržat u Veli Jože - rekao je Boka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom