RAZLAZ NAKON PET GODINA

Najbolji istarski premijerligaš prekida suradnju s kormilarem DINKO ĐANKOVIĆ VIŠE NEĆE BITI TRENER RUKOMETAŠA POREČA

| Autor: Mladen PILAT
Nakon pet godina postaje bivši - Dinko Đanković (Milivoj MIJOŠEK)

Nakon pet godina postaje bivši - Dinko Đanković (Milivoj MIJOŠEK)


U klubu su odlučili prekinuti suradnju nakon pet godina. Već je neko vrijeme jasno da u klubu nije sve kako treba. Ne u igračkom smislu, tu smo sa svime u ovih pet godina, koliko sam u Poreču, prerasli mogućnosti kluba. Problem je u onom drugom djelu, od kojeg se očekuje da prati igrače i zahtjeve natjecanja u najvišem rangu. Tako da je trenutna situacija došla samo kao valjan izgovor, rekao je Đanković

Kada je u travnju HRS odlučio prekinuti sezonu i donio odluku da svi klubovi zadržavaju u narednoj sezoni 2020./2021. status u onoj ligi kojoj su pripadali na početku sezone 2019./2020. automatski je to značilo da nema ispadanja iz liga, niti plasmana u viši rang natjecanja. Značilo je to, ujedno, za rukometaše Poreča, tada četvrte momčadi Paket24 Premijer lige, da su ponovno dobili priliku za nastup u EHF Kupu. No, odmah je poručeno da od europskog plesa neće biti ništa, a da cijela situacija iziskuje dobro vaganje svake činjenice, preslagivanje i dobro promišljanje kako i što dalje.

Preslagivanje je izgleda počelo te će dalje rukometaši Poreča bez trenera Dinka Đankovića, karlovačkog stručnjaka kojemu se uprava nakon pet godina zahvalila i odlučila da sa zadnjim danom svibnja prekidaju suradnju.

- Da, od prvog dana lipnja više nisam trener RK Poreč. U klubu su odlučili prekinuti suradnju nakon pet godina. Da li je s obzirom na situaciju bilo tako nešto za očekivati, ne mogu sada komentirati. No, već je neko vrijeme jasno da u klubu nije sve kako treba. Ne u igračkom smislu, tu smo sa svime u ovih pet godina, koliko sam u Poreču, prerasli mogućnosti kluba. Problem je u onom drugom djelu, od kojeg se očekuje da prati igrače i zahtjeve natjecanja u najvišem rangu. Tako da je trenutna situacija došla samo kao valjan izgovor, rekao je Dinko Đanković.

Đanković je preuzeo prvu momčad Poreča u lipnju 2015. godine, kada je u talijanski Capri otišao ondašnji trener Saša Ilić. Preuzeo je momčad koja je te sezone uoči njegovog dolaska osvojila četvrto mjesto Premijer lige i ostvarila plasman u europska natjecanja. Podignutu letvicu Đanković nije sa svojom momčadi spuštao. Usprkos stalnim problemima oko slaganja momčadi zbog financija i kronično kratkom rosteru, uspijevao je održati renome porečkog kluba.

Problemi, o kojima se zapravo nije na glas pričalo, prisutni su dosta vremena te se trenutna situacija samo poklopila na sve. Moglo se je tako čuti od našeg sugovornika, prije par mjeseci na inventuri jeseni, da u prvom dijelu prvenstva atmosfera oko kluba nije bila na zavidnoj razini te da se krpa kraj s krajem, no da se silno trude da se to određeno nezadovoljstvo igrača ne prenese na igru. Prije prekida prvenstva situacija se malo primirila, repovi su donekle riješeni, igrači podmireni, kojih većina su amateri pa i ne ovise od ispunjenja obveza iz ugovora. No, izgleda da za karlovačkog stručnjaka u preslagivanju i slaganju nema više mjesta.

- Naravno da mi je žao otići. U pet godina navikne se čovjek na divan grad, divne ljude. Posebno sam ponosan na sve svoje igrače koje sam imao čast trenirati. Uživali smo na terenu i izvan njega te smo pritom ostvarivali rezultate puno veće od očekivanja. Poreč je mala sredina i uvijek je problema oko sastavljanja momčadi jer se teško može ponuditi igraču što nude neki drugi. Stoga smo se krpali kako smo mogli i mnogo su nas puta otpisali uoči sezone, a onda smo svima pokazali kako vjera u sebe te puno truda i rada može dati, po meni, velike rezultate za koje, ponavljam, da su prerasli mogućnosti kluba. No, ne bih sada o tome, ovo je prilika da se zahvalim nekim ljudima, prije svega Beakoviću, prof. Mataiji te Davoru Jeliću, koji su puno učinili i čine za klub. Moram se zahvaliti i gradu, navijačima i prijateljima kluba, kao i svim igračima, te zaželjeti sve najbolje RK Poreču, a za što će trebati ipak promijenit neke stvari u klubu, zaključuje Đanković.

Promjene, pak, za sada idu u negativnom smjeru. Ostali su tako Porečani u prvenstvenoj pauzi, koja je trajala do veljače, bez oba vratara, tada Subotića i Ševe, da bi zamjenu pronašli u Brunu Ćopiću, koji se pokazao u tih par utakmica više nego dostojna zamjena. No, ovih je dana i on zatražio ispisnicu te je potpisao za slovenskog prvoligaša RD Urbanscape iz Škofje Loke, čije će boje braniti od jeseni.

Ostaju Porečani i bez mladog juniorskog reprezentativca Hrvatske Ivana Filipovića koji će rukometnu karijeru nastaviti u francuskom Pays D’aix, klubu koji ih je jesenas izbacio iz Europe. Slijedom svega, nekako je već sada vidljivo da pred upravom porečkog kluba slijedi razdoblje kada će trebati naći načina kako zadržati i domaće snage, dok će igrač sa strane biti vjerojatno luksuz koji si ne mogu priuštiti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum