rukomet

Nakon poraza u Osijeku prvoligašice Rudara "odmaraju" dva tjedna mini priprema

| Autor: Branko Biočić
SREDINOM LJESTVICE DO OSTANKA - Nataša Miočinović (Foto: ŽRK Rudar)

SREDINOM LJESTVICE DO OSTANKA - Nataša Miočinović (Foto: ŽRK Rudar)


 Nakon poraza u Osijeku, koji je prekinuo niz od dvije uzastopne pobjede pred "labudicama" je u narednom razdoblju "prisilni odmor". Naime, svoju slijedeću službenu utakmicu odigrat će tek 17. veljače u Splitu. Ovog vikenda slobodne su zbog odustajanja ŽRK Sinj od natjecanja, a idući vikend ekipa Podravke zatražila je odgodu utakmice zbog odigravanja europskog kupa istog vikenda u Norveškoj. Trener Diego Datos na novonastalu situaciju se brzo prilagodio.

- Pauzu ćemo iskoristiti za saniranje ozljeda te ćemo odraditi mini ciklus za podizanje fizičke pripreme. Planiramo odigrati poneku prijateljsku utakmicu protiv drugoligašica koje nisu još započele proljetni dio sezone. Tako smo već i dogovorili utakmicu s Opatijom za kraj tjedna. Nažalost, Katja Mikolić će zbog ozljede zadobivene u Osijeku pauzirati minimalno četiri tjedna. Klubu je pristupila mlada nadarena igračica Ivana Pletikosić, sestra puno poznatije Matee, Hrvatice koja igra za Budućnost i reprezentaciju Crne Gore. Ivana nam stiže iz Sinja i sigurno će nam pomoći u rotaciji na poziciji srednjeg vanjskog. Kad je već takva situacija pokušat ćemo podići malo razinu spremnosti, odraditi neku vrstu "refresha" te se dodatno uigrati i spremni dočekati nastavak proljetnog dijela koji će biti zahtjevan i dug - rekao je Datos.

Djevojka iz Virovitice, Nataša Miočinović, iskusno krilo Rudara koje je stiglo iz Umaga a prije toga je igrala za Osijek i Zamet, prokomentirala je poraz u Osijeku.

- U Osijeku, evo iskreno, ne znam odakle bi krenula. Od naše ne baš najsjajnije igre, ili od svega ostalog. Što se tiče naše igre, nismo otvorile kako treba, kao u prethodne dvije utakmice. Mučile su nas protekli tjedan i ozljede, trenirali smo koliko su nam one dopustile i to se naravno odrazilo na igri. S druge strane, ne bi previše ulazila u to što se dogodilo, mogu samo reći da odavno ružniji rukomet nisam vidjela. Toliko nesportskih prekršaja koje su dopustili suci, zbog kojih je jedan od istih rezultirao i ozljedom naše Katje Mikolić, i tu bi se za Osijek zaustavila. Bilo pa prošlo, kreće drugi dio polusezone. Imamo dvotjednu pauzu, pokusat ćemo zaliječiti ozljede, podići još fizičku spremu te taktički nadograditi sve što u ova zadnja tri kola nije bilo dobro. Ima tu još mjesta za napredak, ali rastemo, što se vidi iz utakmice u utakmicu. Nadam se da će tako i ostati. Cilj nam je, naravno, ostanak u ligi. Ako pokažemo sve što možemo, neskromno ću reći, cilj je i sredina ljestvice jer mislim da smo zajedno s trenerom i upravom to svi skupa zaslužili - kaže Miočinović, koja komentira i svojoj igri te igru ostalih igračica u prvenstvu. - Što se tiče moje igre, dosta sam samokritična i uvijek kažem da može bolje. Relativno sam zadovoljna, ali trudim se iz utakmice u utakmicu poboljšati sve što trener očekuje od mene, a i ja sama od sebe. Na kraju svega kolektiv je najbitniji, bitno je da se podupiremo pa će naše individualne kvalitete još više doći do izražaja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini